Utorak, 26 Lipanj 2018 08:26

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Dovršeno kriminalističko istraživanje

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Čaglina kojeg se sumnjiči da je u četvrtak, 21. lipnja 2018. godine, počinio kazneno djelo „Razbojnička krađa“ na način da je oko 12.15 sati, u mjestu Ruševo, u trgovini otuđio prehrambene proizvode nakon čega je tjelesno napao 45-godišnju prodavačicu koja je tom prilikom lakše ozlijeđena. 55-godišnjak je uz posebno izvješće kao nadopunu kaznene prijave predan pritvorskom nadzorniku.

Narušavali javni red i mir

U četvrtak, 21. lipnja 2018. godine, oko 22 sata, u Lipiku, Trg kralja Tomislava, 75-godišnjak je tjelesno napao 11-godišnje dijete, nakon čega ga je tjelesno napao 39-godišnjak. Tom prilikom 75-godišnjak je lakše ozlijeđen, a protiv oba počinitelja slijedi optužni prijedlog.
U petak 22. lipnja 2018. godine, oko 0.30 sati, u Požegi, na Trgu Svetog Trojstva, 24-godišnjak je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,55 promila vikao i galamio te naguravao 47-godišnjaka zbog čega protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Dragovoljno predali streljivo i eksplozivna sredstva

U petak, 22. lipnja 2018. godine, na području Pleternice, anonimni građanin je predao policijskim službenicima 35 komada streljiva.
Istoga dana, na području Antunovca (kod Lipika), 31-godišnjak je predao ručnu bombu te streljivo.
Navedena sredstva su izuzeta i pohranjena u prostorije policije do uništenja.

Pronašao eksplozivno sredstvo

U ponedjeljak, 25. lipnja 2018. godine, u mjestu Šeovica, na šumskom putu, 60-godišnjak je pronašao jednu ručnu bombu za koju je utvrđeno da je zaostala iz Domovinskog rata. Bombu je izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu te pohranio u prostorije policije do uništenja.

Požari

U četvrtak, 21. lipnja 2018. godine, oko 15.30 sati, u Požegi, u Njemačkoj ulici, u krugu poduzeća, došlo je do požara otpada u metalnom kontejneru.
U subotu, 23. lipnja 2018. godine, oko 16.45 sati, u blizini mjesta Komušina, došlo je do požara u metalnom kontejneru prilikom čega je izgorio razni otpad.
U nedjelju, 25. lipnja 2018. godine, oko 4.30 sati, u Požegi, u Ulici Pavla Radića, u unutrašnjosti trgovačkog centra, uslijed kvara električnih instalacija rashladne vitrine došlo je do požara prilikom čega su izgorjeli razni suhomesnati proizvodi, dok je ostatak objekta začađen.

Ugrožavali javni promet

U četvrtak, 21. lipnja 2018. godine, oko 22.45 sati, u Jakšiću, u Ulici Stjepana Radića, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 54-godišnjaka koji je za vrijeme dok mu je izrečena zabrana upravljanja vozilom i pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,75 promila upravljao teretnim automobilom marke „Daimler“, požeških registarskih oznaka.

U petak, 22.lipnja 2018. godine, oko 20.35 sati, u Lipiku, u Ulici Ante Starčevića, u osobnom automobilu marke „Fiat“, daruvarskih registarskih oznaka, zatečen je 53-godišnjak koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 2,59 promila.

U subotu, 23. lipnja 2018. godine, oko 1.35 sati, u mjestu Filipovac, policijski službenici su u prometu zatekli 25-godišnjaka koji je upravljao vozilom marke „Volkswagen“, kutinskih registarskih oznaka, a pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,48 promila.
U nedjelju, 24. lipnja 2018. godine, oko 14.05 sati, u mjestu Badljevina, u Ulici kralja Tomislava, u prometu je zatečen 51-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola od 2,19 promila upravljao osobnim automobilom marke „Opel“, daruvarskih registarskih oznaka.

Svi počinitelji su smješteni u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njih slijedi prekršajni nalog.

Prometna problematika

U četvrtak, 21. lipnja 2018. godine, oko 23.05 sati, u Požegi, na raskrižju ulica Pavla Radića-Frankopanska-Zrinska, 46-godišnja vozačica koja je upravljala osobnim automobilom marke „Opel“, požeških registarskih oznaka, nije se zaustavila na postavljeni prometni znak obavezno zaustavljanje već je vozilom ušla u raskrižje i tom prilikom udarila u osobni automobil marke „Renault“, požeških registarskih oznaka, a kojim je upravljala 42-godišnjakinja. U prometnoj nesreći lakše su ozlijeđene 42-godišnjakinja i 46-godišnjakinja kao i dijete koje se nalazilo kao putnik u osobnom automobilu marke „Opel“. Protiv 46-godišnjakinje slijedi prekršajni nalog.
Također su se dogodile dvije prometne nesreće s materijalnom štetom i to u mjestu Novi Mihaljevci te u Pleternici u Ulici Matije Gupca, dok dva bjega s mjesta prometne nesreće bilježimo u Pakracu u Ulici braće Radića te u Požegi u Ulici Stjepana Radića.