Utorak, 05 Lipanj 2018 12:55

Najava nove akcije za vozače pod utjecajem alkohola i droga

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

PRIOPĆENJE PU POŽEŠKO-SLAVONSKE -

Na području svih zemalja Europske unije svaki mjesec u trajanju od sedam dana provode se mjere pojačanog nadzora prometa s naglaskom na određenu prometnu problematiku kao što su nadzor brzine, nadzor teretnih automobila i autobusa, korištenje sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela, nadzor vozača pod utjecajem alkohola ili droga i sl.

U skladu s tim, tijekom ovog tjedna, odnosno u razdoblju od 4. do 10. lipnja 2018., na području PU požeško-slavonske provodit će se mjere pojačanog nadzora prisutnosti alkohola i droga u organizmu vozača dok će ciljana preventivno-represivna akcija usmjerena na te prekršaje biti provedena 09./10. lipnja 2018., (subota/nedjelja) u vremenu od 22,00 do 06,00 sati.

Pojačani nadzor, vodeći računa da se ne stvaraju zastoji u odvijanju prometa, policijski službenici će provoditi na više nadzornih mjesta na cestama naše županije stoga upozoravamo vozače da se pridržavaju prometnih propisa.

Rezultati pojačanih aktivnosti nadzora prometa

U razdoblju od 28. svibnja do 3. lipnja 2018., policijski službenici su na području naše policijske uprave procesuirali ukupno 179 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Najveći broj se odnosio na nepropisnu brzinu i to 103 prekršaja, zatim na nekorištenje sigurnosnog pojasa 27 prekršaja, te upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola 11 prekršaja. Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 1,95 promila zabilježena je dana 3. lipnja 2018., u 2.50 sati u Kutjevu, kod 27-godišnjeg vozača teretnog automobila. U istom razdoblju zabilježeno je ukupno 9 prometnih nesreća, od kojih 2 s ozlijeđenim sudionicima i 7 s materijalnom štetom. Ukupno su stradala 2 sudionika koji su lakše ozlijeđeni.

Tekst: PU požeško-slavonska Foto: Kronika požeško-slavonska