Utorak, 05 Lipanj 2018 12:19

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

46-godišnjak narušavao javni red i mir u Požegi

U ponedjeljak, 4. lipnja, oko 23.10 sati u ulici Cerničkoj u Požegi, na terasi ugostiteljskog objekta nakon zatvaranja lokala, 46-godišnjak pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,28 promila je narušavao javni red i mir na način da je nakon zatvaranja lokala pokušao ući u isti, a što mu od osoblja nije bilo dopušteno, nezadovoljan istim lupio je po vratima i razbio dvije staklene čaše. 46-godišnjaku slijedi prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Prometna nesreća u Dervišagi

U ponedjeljak, 4. lipnja, oko 21.40 sati, u Ulici Stjepana Radića u Dervišagi, dogodila se prometna nesreća između dva osobna automobila.

48-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola u organizmu od 0,55 promila upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, brodskih registarskih oznaka zbog ne držanja razmaka nije uspio zaustaviti vozilo te je došlo do naleta prednjim djelom vozila kojim je upravljao na stražnji dio osobnog automobila marke „Fiat“ požeških registarskih oznaka kojim je upravljala 31-godišnjakinja. Protiv 48-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog prekršaja ne držanja razmaka u vožnji i upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Dragovoljna predaja streljiva

U ponedjeljak, 4. lipnja, na području Pleternice, anonimni građanin je predao policijskim službenicima 7 komada streljiva koje je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.

I dalje je u tijeku akcija „Manje oružja-manje tragedija“ za sigurniju budućnost bez oružja te građani mogu bez sankcija predati oružje i eksplozivna sredstva ukoliko ih nedozvoljeno posjeduju i na taj način učiniti svoj dom sigurnijim, a možda time spasiti i nečiji život. Bitno je da građani sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika koji će na dogovoreno mjesto doći u civilnoj odjeći vozilom bez policijskih obilježja.

Tekst: PU požeško-slavonska Foto: Kronika požeško-slavonska