Ponedjeljak, 04 Lipanj 2018 09:43

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Provala u vikendicu, krađa mobitela i pića

U vremenskom razdoblju od 27. travnja do 31. svibnja, nedaleko mjesta Biškupci, nepoznati počinitelj (ili više njih) provalio je u vikend kuću u vlasništvu 63-godišnjakinje iz koje je otuđio razne predmete vrijednosti veće od pet tisuća kuna.

U subotu 2. lipnja, iza ponoći, u ulici Hrvatskih branitelja u Požegi, nepoznati počinitelj preskočio je ogradu i ušao u skladišni prostor u vlasništvu trgovačke radnje s područja Požege odakle je otuđio alkoholno piće.

U subotu 2. lipnja, oko 18.30 sati, u ulici Industrijskoj u Požegi, u prostoru trgovačkog centra, nepoznati počinitelj je iz džepa 36-godišnjakinji otuđio mobilni telefon čija se vrijedno procjenjuje na više od dvije tisuće kuna.

Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljima protiv kojih slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Teška krađa“.

Sudar dva osobna automobila na parkiralištu Kauflanda

U petak, 1. lipnja, oko 19.30 sati, u ulici Njemačkoj u Požegi, 41-godišnja vozačica upravljala je osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, te oduzela prednost prolaska 48-godišnjoj vozačici osobnog automobila marke „Chervolet“ požeških registarskih oznaka koja se kretala cestom koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska. Njoj će biti izdan prekršajni nalog zbog oduzimanja prednosti prolaska.

Lakše ozlijeđen 15-godišnji biciklist u Požegi

U subotu, 2. lipnja, oko 18.15 sati, u ulici Osječkoj u Požegi, 76-godišnji vozač upravljao je pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,33 promila osobnim automobilom marke „Fiat“, požeških registarskih oznaka, te zbog neprilagođene brzine naletio vozilom na bicikl marke „MTB“ kojim je upravljao 15-godišnjak i koji se kretao obilježenim pješačkim prijelazom uslijed čega je došlo do pada bicikliste na kolnik koji se tom prilikom lakše ozlijedio. 76-godišnjem vozaču osobnog automobila bit će izdan prekršajni nalog zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i vožnje neprilagođenom brzinom, a 15-godišnjem biciklistu zbog nepropisnog kretanja kolnikom i nekorištenja zaštitne kacige.

Pod utjecajem alkohola pokušao se uključiti u promet i udario u drugo vozilo

U nedjelju, 3. lipnja, oko 2.50 sati, u Kutjevu, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom između teretnog i osobnog automobila, naime, 26-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,95 promila upravljao teretnim automobilom marke „Fiat“, požeških registarskih oznaka, prilikom uključivanja u promet udario je u parkirani osobni automobil marke „BMW“ njemačkih registarskih oznaka u vlasništvu 20-godišnjaka. Budući je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten je u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i nepropisnog uključivanja u promet.

Tri počinitelja napustila mjesta događaja prometnih nesreća

U petak 1. lipnja, u Požegi na raskrižju Ulica Stjepana Radića i Industrijske, nepoznati vozač je nepoznatim vozilom zbog nepropisnog skretanja udario u osobni automobil marke „Opel“ požeških registarskih oznaka kojim je upravljao 62-godišnjak, te je napustio mjesto događaja, a da nije oštećenom ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao.

U subotu 2. lipnja, oko 13 sati u ulici Industrijskoj u Velikoj, na prijelazu ceste preko željezničke pruge poznati vozač je nepoznatim vozilom udario u polubranik i oštetio ga, te napustio mjesto događaja, a da nije oštećenom  ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao.

U subotu 2. lipnja, oko 20 sati, u ulici Frankopanskoj u Požegi, nepoznati je vozač upravljao nepoznatim vozilom i prilikom nepropisnog mimoilaženja s osobnim automobilom marke „Volkswagen“ požeških registarskih oznaka kojim je upravljao 43-godišnjak udario u isti, a potom napustio mjesto događaja da nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao.

Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljima. Pozivamo građane da ukoliko imaju korisnih informacija o gore navedenim događajima kao i ranije evidentiranim gdje počinitelji nisu pronađeni da se jave policiji na 192 ili policijskim službenicima na terenu.

Dragovoljno predao automatsku pušku i streljivo u Jakšiću, pronalazak bombe u Požegi

U petak, 1. lipnja, na području Jakšića, anonimni građanin je predao policijskim službenicima automatsku pušku i šest komada streljiva, dok je u nedjelju 3. lipnja 2018., 28-godišnjak u Požegi u rijeci Orljavi pronašao odbačenu ručnu bombu. Navedena ubojita sredstva su izuzeta i pohranjena u prostorije policije do uništenja.

Požar na radnom stroju

U subotu, 2. lipnja, oko 17 sati, u ulici Industrijskoj u Požegi, u prostoru pravne osobe s područja grada Požege, u radu, uslijed kratkog spoja na električnim instalacijama došlo je do samozapaljenja radnog stroja marke „Volvo“. Požar je ugašen oko 19 sati.

Tekst: PU požeško-slavonska Foto: Kronika požeško-slavonska