Ponedjeljak, 28 Svibanj 2018 11:48

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Krađa stabala u Donjim Grahovljanima

U razdoblju od 1. do 25. svibnja, u mjestu Donji Grahovljani, nepoznati počinitelj (ili više njih), je posjekao i otuđio više stabala graba, hrasta i klena u vlasništvu vjerske zajednice s područja Pakraca. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljima protiv kojih slijedi kaznena prijava.

Teška krađa provaljivanjem

U razdoblju 24./25. svibnja, u Ulici Stjepana Radića u Vetovu, nepoznati počinitelj (ili više njih) provalio je u prostorije vjerske zajednice s područja Vetova i otuđio manji novčani iznos. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Teška krađa“.

Narušavanje javnog reda i mira u Požegi

U subotu, 26. svibnja, oko 4.10 sati, u ulici Kamenita vrata u Požegi, više osoba je narušavalo javni red i mir na način da su se prvo verbalno, a potom i tjelesno sukobili i protiv istih slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Bijeg s mjesta prometne nesreće kod Borićevaca

U razdoblju 26./27. svibnja., kod mjesta Boričevci, nepoznati vozač je nepoznatim vozilom sletio s ceste na poljoprivrednu površinu zasađenu kukuruzom u vlasništvu 56-godišnjaka, te je napustio mjesto događaja, a da nije oštećenom ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem. Pozivamo građane da ukoliko imaju korisnih informacija o gore navedenom događaju kao i ranije evidentiranim gdje počinitelji nisu pronađeni da se jave policiji na 192 ili policijskim službenicima na terenu.

U Kutjevu zatečen u prometu 46-godišnjak pod utjecajem alkohola

U petak, 25. svibnja, oko 23.30 sati, u Kutjevu, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 46-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu od 2,21 promila upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten je u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

U Pavlovcima 23-godišnjak za upravljačem bez vozačke, pod utjecajem alkohola i s neregistriranim vozilom

U nedjelju, 27. svibnja, oko 5.30 sati, u mjestu Pavlovci, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 23-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,40 promila i prije stjecanja prava na upravljanje upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“ kojemu je istekla valjanost prometne dozvole. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten je u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Rezultati pojačanih aktivnosti nadzora prometa za razdoblje 21. do 27. svibnja

U razdoblju od 21. do 27. svibnja, policijski službenici su na području naše policijske uprave procesuirali ukupno 193 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Najveći broj se odnosio na nepropisnu brzinu i to 91 prekršaj, zatim na nekorištenje sigurnosnog pojasa 31 prekršaj, upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola 14 prekršaja i korištenje mobitela tijekom vožnje 9 prekršaja.   Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,23 promila zabilježena je dana 21. svibnja 2018., u 19.10 sati u mjestu Bresnica, kod 64-godišnjeg vozača bicikla. U istom razdoblju zabilježeno je ukupno 5 prometnih nesreća, od kojih 2 s ozlijeđenim sudionicima i 3 s materijalnom štetom. Ukupno su stradala 2 sudionika pri čemu je jedan teže i jedan lakše ozlijeđen.

Dragovoljno predao ubojita sredstva na području Pakraca

U petak, 25. svibnja, na području Pakraca, anonimni građanin je predao policijskim službenicima jednu školsku tromblonsku minu i 4.500 komada streljiva koji su izuzeti i pohranjeni u prostorije policije do uništenja.

Tekst: PU požeško-slavonska Foto: Kronika požeško-slavonska