Ponedjeljak, 14 Svibanj 2018 09:54

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Krađa bicikla u Požegi

U petak, 11. svibnja, oko 19 sati, u Požegi, u Njemačkoj ulici, nepoznati počinitelj (ili više njih) je otuđio bicikl u vlasništvu 70-godišnjaka. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Dovršeno kriminalističko istraživanje

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 84-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Lipika kojeg se sumnjiči da je u četvrtak, 10. svibnja, u mjestu Kukunjevac počinio šumsku krađu na štetu 70-godišnjaka zbog čega protiv njega slijedi kaznena prijava.

Omalovažavao policijske službenike

U petak, 11. svibnja, u Požegi, u Ulici Vilme Nožinić, 48-godišnjak je prilikom postupanja omalovažavao i vrijeđao policijske službenike i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Pronalazak eksplozivnog sredstva

U subotu, 12. svibnja, u blizini mjesta Jakovci, 36-godišnjak je pronašao eksplozivno sredstvo (projektil za bestrzajni top bez upaljača), za koje je utvrđeno da je zaostalo iz Domovinskog rata. Eksplozivno sredstvo je izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu te pohranio u prostorije policije do uništenja.

Upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 2,27 promila

U subotu, 12. svibnja, oko 19.20 sati, u mjestu Ruševo, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 63-godišnjaka koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,27 promila. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten je u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Pad motocikliste i zapaljenje motora "kumovao" alkohol

U nedjelju, 13. svibnja, oko 19.55 sati, u Pleternici, u Ulici bana Josipa Jelačića, 37-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,06 promila upravljao motociklom marke „Kawasaki“, požeških registarskih oznaka, nije držao potrebiti razmak uslijed čega je prednjim dijelom motocikla udario u zadnji dio motocikla marke „Suzuki“, požeških registarskih oznaka, a kojim je upravljao 56-godišnjak. Nakon udara došlo je do pada 37-godišnjaka koji je lakše ozlijeđen te do zapaljenja motocikla. Protiv 37-godišnjaka slijedi prekršajni nalog.

Tijekom proteklog vikenda dogodila se jedna prometna nesreća s lakše ozlijeđenom osobom u Požegi u Zrinskoj ulici, gdje je došlo do sudara između osobnog automobila i motocikla. Također su se dogodile dvije prometne nesreće s materijalnom štetom u Požegi u Dubrovačkoj ulici te u Pleternici u Ulici kralja Zvonimira dok su dva bijega s mjesta prometne nesreće zabilježena u Požegi u ulicama Grgin dol i Stjepana Radića.

Tekst: PU požeško-slavonska Foto: Kronika požeško-slavonska