Ispiši ovu stranicu
Nedjelja, 13 Svibanj 2018 21:09

Nakon slijetanja motocikli Kawasaki pretvoren u buktinju

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

PLETERNICA – Nedjeljno večer 13. svibnja nešto prije 20 sati Pleterničani će pamtiti po brojnim sirenama nakon prometne nesreće u kojoj su morale intervenirati sve hitne službe. Do prometne nesreće došlo je prilikom udara motocikla Kawasaki u ivičnjak u ulici Bana Jelačića u Pleternici, koji se kretao iz pravca Požege u manjoj skupini motocikala. Nakon udarca uslijedio je pad vozača na cestu, a motor se otklizao još dalje. Vjerojatno od trenja i curenja goriva došlo je do požara i uskoro velike buktinje na cesti koju nije nitko mogao ugasiti. Čekala se intervencija vatrogasaca iz Pleternice koji su plamteću buktinju goriva, guma, plastike i asfalta morali gasiti desetak minuta i hladiti zapaljenu masu. Motor je izgorio u potpunosti, ostala je samo hrpa željeza. U prometnoj nesreći stradao je 35-godišnji vozač motocikla iz Sulkovaca, koji je bio srećom sam na motociklu i Hitna medicinska pomoć iz Pleternice odvezla ga je u Opću županijsku bolnicu Požega, a o težini ozljeda saznat ćemo kasnije.IMG 7421

Policija PP Pleternica provodila je očevid a ulica je bila zatvorena za sav promet, koji je kasnije zatvoren na raskrižju u centru Pleternice preusmjeren na druge pravce preko Gradca, te na skretanju za Trapare.

Nekoliko očevidaca iz naselja Vesela istakli su da su motori prošli strašno velikom brzinom kroz Veselu i odmah na ulazu  u Pleternicu došlo je do prometne nesreće. Kako je bilo dva ili tri motocikla koji su se izgleda utrkivali, postoji mogućnost da je došlo i do bliskog dodira među njima od kojega je jedan onda udario u ivičnjak i pao. Ovo je treći stradali motociklist u samo tri dana na cestama u Požeško-slavonskoj županiji.

Galerija slika