Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 09 Svibanj 2018 14:12

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

48-godišnjak vrijeđao prometnog redara u Požegi

U utorak, 8. svibnja, oko 9.20 sati, u Požegi, 48-godišnjak je omalovažavao i vrijeđao 48-godišnjeg prometnog redara grada Požege prilikom njegova postupanja. Protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Upravljali pod utjecajem alkohola i dok im je vozačka dozvola oduzeta

U utorak, 8. svibnja, oko 15.40 sati, u Gornjim Grahovljanima, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 55-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 1,91 promila i za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta dok ne obavi liječnički pregled upravljao traktorom marke „IMT“, daruvarskih registarskih oznaka.

Istoga dana, oko 17.30 sati, u Pakracu, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 48-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 1,32 promila i za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, daruvarskih registarskih oznaka.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja obojica su smještena u posebnu prostoriju policije i protiv njih slijedi prekršajni nalog zbog upravljanja pod utjecajem alkohola i u vrijeme dok im je određena zaštitna mjera zabrane upravljanja, odnosno vozačka dozvola oduzeta.

Pronalazak minsko eksplozivnih sredstava

U utorak 8. svibnja 2018., u Šeovici, 36-godišnjak je prilikom čišćenja dvorišne zgrade pronašao jednu ručnu bombu. Pronađeno ubojito sredstvo su preuzeli policijski službenici protueksplozijske zaštite PU požeško-slavonske, te će se naknadno uništiti.

Tekst: PU požeško-slavonska Foto: Kronika požeško-slavonska