Utorak, 08 Svibanj 2018 11:01

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Prometne nesreće u Kuzmici i Pavlovcima

U ponedjeljak 7. svibnja, oko 6.45 sati, na cesti između mjesta Pavlovaca i Deževaca, 51-godišnji vozač koji je upravljao teretnim automobilom marke „Volkswagen“ požeških registarskih oznaka prilikom nepropisnog kretanja kolnikom i mimoilaženja s osobnim automobilom marke „Volkswagen“ požeških registarskih oznaka s kojim je upravljao 54-godišnjak udario je u isti. 51-godišnjaku naplaćena novčana kazna zbog nepropisnog kretanja kolnikom.

Istoga dana oko 20.15 sati, u mjestu Kuzmica 30-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Renault“ požeških registarskih oznaka zbog nepropisnog skretanja udario je u ogrjevno drvo uz rub prometne površine. 30-godišnjaku će biti izdan prekršajni nalog zbog nepropisnih radnji vozilom u prometu.

Rezultati akcije

Na području Policijske uprave požeško-slavonske 5/6. svibnja 2018., provodila se preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor alkoholiziranosti sudionika u prometu. Izvršen je nadzor 138 vozača, te je utvrđeno ukupno 29 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega se 12 prekršaja odnosi na prekršaje alkoholiziranosti na koje je akcija bila usmjerena. Najveća zabilježena koncentracija alkohola (2,54 promila) izmjerena je 23-godišnjem vozaču koji je upravljao osobnim automobilom požeških registarskih oznaka.

Tekst: PU požeško-slavonske Foto: Kronika požeško-slavonska