Ponedjeljak, 07 Svibanj 2018 10:58

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Nepoznati počinitelj neovlašteno se spojio na električnu mrežu

51-godišnjak s područja Bekteža je prijavio da mu je u razdoblju od studenog 2017., do travnja 2018., u Bektežu, nepoznati počinitelj (ili više njih) neovlašteno se spojio na električni vod struje i otuđio električnu energiju čija se vrijednost procjenjuje na oko tisuću kuna. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Krađa“.

U Vetovu otuđen traktorski priključak i poluprikolica

U petak, 4. svibnja, policijskim službenicima 66-godišnjak je prijavio da mu je u razdoblju od 30. travnja do 4. svibnja 2018., u Vetovu iz neograđenog vrta nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio traktorsko priključno vozilo - poluprikolicu marke „IMT“ čija se vrijednost procjenjuje na oko dvanaest tisuće kuna.

U subotu, 5. svibnja, policijskim službenicima 57-godišnjak je prijavio da mu je u razdoblju od siječnja 2017., do 5. svibnja 2018., u Vetovu iz neograđenog prostora okućnice nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio traktorski priključak – kultivator marke „IMT“ čija se vrijednost procjenjuje na oko četiri tisuće kuna.

Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljima protiv kojih slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Krađa“.

Prometna nesreća u Pleternici

U petak, 4. svibnja, oko 18 sati, u ulici Mlinskoj u Pleternici, na prostoru benzinske postaje dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. 33-godišnji vozač koji je upravljao autobusom marke „Volvo“, varaždinskih registarskih oznaka, prilikom uključivanja u promet udario je u natpisnu tablu s istaknutim cijenama i oštetio je. Vozaču će biti izdan prekršajni nalog zbog prekršaja nepropisnog uključivanja u promet.

65-godišnjak udario u drugo vozilo i napustio mjesto događaja

U subotu, 5. svibnja, oko 16 sati, na parkirališnom prostoru planinarskog doma na Omanovcu, zbog nepropisnog uključivanja u promet došlo je udara osobnog automobila marke „Seat“, daruvarskih registarskih oznaka kojim je pod utjecajem alkohola u organizmu od 0,61 promila upravljao 65-godišnjak u parkirani osobni automobil marke „Ford“ daruvarskih registarskih u vlasništvu 67-godišnjakinja, nakon čega je 65-godišnjak napustio mjesto događaja, a da nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao.

Policijski službenici su ga naknadno pronašli te će mu biti izdan prekršajni nalog zbog nepropisnog uključivanja, upravljanja pod utjecajem alkohola i napuštanja mjesta događaja prometne nesreće.

Zatečeni u prometu pod utjecajem alkohola

U nedjelju, 6. svibnja, iza ponoći, u Požegi, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 25-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 1,70 promila i za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima upravljao osobnim automobilom marke „Opel“, požeških registarskih oznaka.

U nedjelju, 6. svibnja, oko 5 sati, u Požegi, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 22-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 2,54 promila upravljao osobnim automobilom marke „Renault“, požeških registarskih oznaka.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja obojica su smješteni u posebnu prostoriju policije i protiv njih slijedi prekršajni nalog.

Tekst: PU požeško-slavonska Foto: Kronika požeško-slavonska