Četvrtak, 03 Svibanj 2018 11:48

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Teška krađa provaljivanjem

U razdoblju od 1./2. svibnja 2018., u Vukovarskoj aveniji u Lipiku, nepoznati počinitelj (ili više njih) provalio je u podrumske prostorije stambene zgrade u vlasništvu 48-godišnjaka i otuđio motornu pilu. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Teška krađa“.

Teretnim vozilom udario u prometni znak

U srijedu, 2. svibnja, oko 12.35 sati, na raskrižju ulica Matice Hrvatske, Ulice Josipa Eugena Tomića, ulice Orljavske i Ulice svetog Roka u Požegi, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom u kojoj je 29-godišnji vozač koji je upravljao teretnim automobilom marke „Scania“, zagrebačkih registarskih oznaka, prilikom prolaska kroz raskrižje udario u prometni znak u vlasništvu grada Požege. Vozaču je naplaćena novčana kazna zbog nepropisnog kretanja kolnikom.

Prometna nesreća u Jakšiću

U srijedu, 2. svibnja, oko 16.55 sati, u ulici Kolodvorskoj u Jakšiću, 41-godišnji vozač upravljao je prije stjecanja prava na upravljanje traktorom marke „IMT“ požeških registarskih oznaka kojim je vukao neispravan traktor marke „IMT“ požeških registarskih oznaka kojim je upravljao 58-godišnjak i prilikom skretanja u lijevo oduzeo prednost prolaska 41-godišnjem vozaču osobnog automobila marke „Volkswagen“ požeških registarskih oznaka koji se kretao iz suprotnog smjera te zadržavao svoj smjer kretanja, koji je zbog toga vozilom sletio s kolnika i udario u obiteljsku kuću u vlasništvu 41-godišnjakinje. Protiv 41-godišnjeg vozača traktora slijedi prekršajni nalog zbog oduzimanja prednosti prolaska i upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje.

32-godišnjak udario u drugo vozilo i napustio mjesto događaja

U srijedu, 2. svibnja, oko 18.50 sati, u ulici Cerničkoj u Požegi, zbog nepropisnog kretanja kolnikom došlo je udara osobnog automobila marke „Audi“, požeških registarskih oznaka kojim je upravljao 32-godišnjak u osobni automobil marke „Volkswagen“ požeških registarskih oznaka kojim je upravljala 35-godišnjakinja, nakon čega je 32-godišnjak napustio mjesto događaja, a da nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao. Policijski službenici su ga naknadno pronašli te će mu biti izdan prekršajni nalog zbog nepropisnog kretanja kolnikom i napuštanja mjesta događaja prometne nesreće.

27-godišnjak upravljao bez vozačke dozvole

U srijedu, 2. svibnja, oko 13 sati u ulici Frankopanskoj u Požegi, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 27-godišnjaka koji je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao osobnim automobilom marke „Opel“ požeških registarskih. Protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.

Udar groma - požar

U srijedu, 2. svibnja, oko 18.30 sati, u ulici Primorskoj u Požegi, nakon udara groma došlo je do požara na krovištu stambene zgrade koji je ugašen oko 20 sati, kada je utvrđeno da je opožaren dio krovišta.

Dragovoljna predaja streljiva

U srijedu, 2. svibnja, na području Pakraca, anonimni građanin je predao policijskim službenicima 29 komada lovačkih patrona, 25 komada streljiva i 40 komada detonatorskih kapsli koje je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.

Zahvaljujemo svim građanima koji su do sada prepoznali značaj akcije „Manje oružja, manje tragedija“ i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer.

Rezultati akcije

Na području PU požeško-slavonske, u utorak, 1. svibnja 2018., u vremenu od 16 do 24 sata provodila se preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor alkoholiziranosti vozača u prometu. Tom prilikom utvrđen je 21 prometni prekršaj, od kojih se 11 prekršaja odnosilo na alkoholiziranost sudionika u prometu na što je akcija bila usmjerena. Najveća koncentracija alkohola od 1.84 promila izmjerena je 32-godišnjem vozaču u Pakracu.

Tekst: PU požeško-slavonska Foto: Kronika požeško-slavonska