Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 02 Svibanj 2018 10:38

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

75-godišnjak prevaren za nekoliko desetaka tisuća kuna

U utorak 1. svibnja, policijskim službenicima prijavio je 75-godišnjak s područja Požege da ga je u razdoblju od 2015. godine, 34-godišnjakinja također s područja Požege u nekoliko navrata prevarila za nekoliko desetaka tisuća kuna. Protiv nje slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela prijevare.

Narušavali javni red i mir u Kutjevu i Pakracu

U ponedjeljak, 30. travnja, oko 19 sati na Trgu graševine u Kutjevu u prostoru sportske kladionice, 43-godišnjak pod utjecajem alkohola od 2,34 promila je narušavao javni red i mir tako da je vikao i pogrdnim riječima vrijeđao 20-godišnjakinju i bacao stvari.

U utorak, 1. svibnja, oko 21.40 sati, u Ulici Petra Preradovića u Pakracu, u ugostiteljskom objektu, 32-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1.84 promila prvo je verbalno, a potom i tjelesno napao 42-godišnjaka koji je tom prilikom lakše ozlijeđen. Također, tijekom kriminalističkog istraživanja 32-godišnjak je vrijeđao i omalovažavao policijske službenike. Protiv počinitelja slijede optužni prijedlozi nadležnim prekršajnim sudovima.

Zbog nepropisnog prestrojavanja udario u teretno vozilo

U ponedjeljak, 30. travnja, oko 9.40 sati, na raskrižju Ulica Hrvatskih branitelja i Osječke u Požegi, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom između osobnog i teretnog automobila, naime, 67-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Opel“, daruvarskih registarskih oznaka, prilikom nepropisnog prestrojavanja udario je u teretni automobil marke „Mercedes“ osječkih registarskih oznaka kojim je upravljao 39-godišnjak. Vozaču će biti izdan prekršajni nalog zbog nepropisnog prestrojavanja.

Divljao po cesti, udario u parkirano vozilo, pobjegao zatim uhvaćen pod utjecajem alkohola

U utorak, 1. svibnja, oko 19.30 sati, u ulici Bolničkoj u Pakracu, zbog nepropisnih radnji vozilom u prometu došlo je udara osobnog automobila marke „BMW“, kojim je upravljao 32-godišnjak u parkirani osobni automobil marke „BMW“ daruvarskih registarskih oznaka u vlasništvu 66-godišnjakinje, nakon čega je 32-godišnjak napustio mjesto događaja, a da nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao. Policijski službenici su ga naknadno pronašli te je utvrđeno da je pod utjecajem alkohola od 1.84 promila.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten je u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Ugrožavanje javnog prometa u Velikoj i Pakracu

U utorak, 1. svibnja, oko 21 sat u Velikoj, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 41-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu od 1.91 promila upravljao osobnim automobilom marke „Fiat“ požeških registarskih oznaka. Istoga dana, oko 23.30 sati u Pakracu policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 45-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu od 1.53 promila upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“ daruvarskih registarskih oznaka. Počinitelji su smješteni u posebnu prostoriju policije do otrežnjenja i protiv njih slijedi prekršajni nalog.

Požari na otvorenom u Požegi i Ćosincu

U ponedjeljak, 30. travnja, oko 20.30 sati, južno od ulice Frankopanske u Požegi, kod nasipa rijeke Orljave na neutvrđeni način je došlo do požara na otvorenom prostoru – odlagalištu smeća prilikom čega je gorjelo odbačeno smeće i suha trava. Požar je ugašen oko 21.40 sati. Istoga dana oko 21.30 sati, u Ćosincu, na neutvrđeni način je došlo do požara na otvorenom prostoru – poljoprivrednoj površini prilikom čega je gorjela suha trava i nisko raslinje. Požar je ugašen oko 22.20 sati kada je utvrđeno da je opožarena površina oko 2 hektara.

Pronalazak odbačenih ubojitih sredstava

U utorak 1. svibnja, u šumi nedaleko mjesta Drškovci, 50-godišnjakinja je pronašla tri tromblonske mine. Pronađena ubojita sredstva su preuzeli policijski službenici protueksplozijske zaštite PU požeško-slavonske, te će se naknadno uništiti.

Pozivamo građane da ne odlažu ubojita sredstva na raznim mjestima  jer ih i dalje,  bez sankcija i na siguran način, mogu predati policiji. Odbačena ubojita sredstva opasna su za sve koji na njih naiđu, bez obzira na to je li riječ o odraslim osobama ili djeci. Djeca su radoznala i mogla bi ih u igri aktivirati, a odrasli to mogu učiniti i nenamjerno ako naiđu na njih.

Tekst: PU požeško-slavonska Foto: Kronika požeško-slavonska