Ponedjeljak, 24 Rujan 2012 10:24

IZ POLICIJSKE BILJEŽNICE

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)
Pao s mopeda
U srijedu, 12. rujna između ponoći i 1 sat 49-godišnji vozač neregistriranog mopeda uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom i sletio s kolnika. Nakon toga je pao sa mopeda i lakše se ozlijedio, a protiv njega slijedi optužni prijedlog.
Isti dan oko 17.15 sati u Požegi u ulici Sv. Roka dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom između osobnog automobila i bicikla.
 
Pronašao ručne bombe u Orljavi
U srijedu, 12. rujna oko 18.15 sati policijski službenici zaprimili su dojavu savjesnog građanina da je u blizini mjesta Jaguplije u koritu rijeke Orljave pronašao četiri bombe. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu utvrdio je da je se radi o tri ručne bombe tzv. ljevaoničke izrade, jednoj ručnoj bombi M50, trenutnoj tromblonskoj mini i 56 komada puščanog streljiva. Predmeti su izuzeti i bit će naknadno uništeni.
 
Napao ga u birtiji
U srijedu, 12. rujna oko 19.30 sati u Lipiku u ulici Udinskoj na terasi ugostiteljskog objekta 36-godišnjak (1,37 g/kg) je verbalno i tjelesno napao 43-godišnjaka. Budući da je prijetila opasnost da će nastaviti narušavati javni red i mir smješten je u posebnu prostoriju policijske uprave do otrežnjenja i protiv njega slijedi optužni prijedlog.
 
Dvije teške krađe
Tijekom dana i noći, sa srijede na četvrtak12./13. rujna 2012. godine u Pleternici u produžetku ulice Smrik nepoznati počinitelj (ili više njih) ušao je u ograđeni prostor tzv. „vodospreme“ i sa krovišta objekta skinuo bakrane oluke, okapnice i metalne obrube te ih otuđio.
Tijekom iste noći u mjestu Kamenski Vučjak nepoznati počinitelj (ili više njih) provalio je u vikend kuću 50-godišnjaka i iz nje otuđio štednjak, te nešto posuđa i gotovih jela.
Policijski službenici tragaju za počiniteljima ovih kaznenih djela.
 
Sletio u putni kanal
U četvrtak, 13. rujna oko 19.30 sati na D53 između mjesta Milanlug i Čaglin 68-godišnji vozač osobnog automobila marke „Opel Corsa“, slavonskobrodskih registracijskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom i sletio s kolnika te udario u dva postavljena prometna znaka, a potom sletio u putni kanal. Suvozačica iz „Opel Corse“ lakše je ozlijeđena, a protiv 68-godišnjeg vozača slijedi obavezni prekršajni nalog.
 
Četiri prometne nesreće s materijalnom štetom
U četvrtak, 13. rujna na području Policijske uprave zabilježena su dva bijega s mjesta prometne nesreće i to oko 3.30 sati u Lipiku u ulici Udinskoj, te oko 18.50 sati u Pleternici u ulici Ivana Šveara. Počinitelji su pronađeni i protiv njih slijede prekršajni nalog i optužni prijedlog.
Isti dan dogodile su se i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom na području Požege. Oko 13.10 sati u Požegi u ulici Osječkoj teretni automobil s prikolicom sletio je s kolnika, a oko 15.50 sati na raskrižju ulica Matice Hrvatske, Eugena Tomića, Orljavske i Sv. Roka u kružnom toku dogodila se prometna nesreća između dva osobna automobila.
 
 
Tri teške krađe provaljivanjem
U petak, 14. rujna u vremenu od 18 do 19 sati u Požegi na Trgu Sv. Trojstva nepoznati počinitelj (ili više njih) provalio je u župni ured i otuđio prijenosno računalo.
U subotu, 15. rujna u vremenu od 14 do 18.15 sati u Kaptolu u ulici Ramanovačkoj nepoznati počinitelj (ili više njih) provalio je u obiteljsku kuću 70-godišnjakinje i iz nje otuđio novac i zlatni nakit.
U razdoblju od 14. do 16. rujna u Poljani u ulici Kolodvorskojnepoznati počinitelj (ili više njih) provalio je u prostorije nogometnog kluba i iz njih otuđio razne predmete.
Policijski službenici tragaju za počiniteljima ovih kaznenih djela.
 
Drska krađa
U četvrtak, 13. rujna u vremenu od 14 do 17 sati u Požegi u ulici Sokolovoj ispred prodavaonice 68-godišnjem muškarcu je nepoznati počinitelj istrgnuo iz ruke novčanik iz kojeg je uzeo nekoliko stotina kuna te mu s bicikla, koji je bio u blizini parkiran, otuđio prehrambene proizvode. Policijski službenici tragaju za počiniteljem.
 
Šest prometnih nesreća tijekom vikenda
Tijekom noći s petka na subotu, 14./15. rujna, u vremenu od 22 do 6 sati u Požegi u ulici Primorskoj nepoznati vozač, nepoznatim vozilom oštetio je prometni znak i napustio mjesto prometne nesreće.
U nedjelju, 16. rujna, u vremenu od 2 do 20 sati u Požegi u ulici Orljavskoj nepoznati vozač, nepoznatim vozilom sletio je s kolnika i udario u rasvjetni stup, te nakon toga napustio mjesto događaja, a da nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao. Policijski službenici tragaju za počiniteljima ovih prometnih nesreća.
Tijekom vikenda dogodile su se još četiri prometne nesreće s materijalnom štetom i to dva slijetanja osobnih automobila u putni kanal u mjestu Donji Emovci i u Požegi u ulici Pavla Radića, te dvije prometne nesreće između dva osobna automobila u Požegi u ulici Dubrovačkoj.
 
Nepropisno skretala, ozlijeđen motociklist
U ponedjeljak, 17. rujna, oko 20,30 sati u Požegi u ulici Osječkoj blizu trgovačkog centra, u osobni automobil „SeatCordobu“, požeških registracijskih oznaka, kojim je nepropisno započela skretati ulijevo suprotno postavljenom prometnom znaku obavezan smjer desno, 27-godišnja vozačica udario je 28-godišnji vozač motocikla. Vozač motocikla lakše je ozlijeđen i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog upravljanja vozilom kategorije koja nije upisana u vozačku dozvolu, a prema 27-godišnjoj počiniteljici ove prometne nesreće zbog oduzimanja prednosti prolaska.
 
Tri prometne nesreće s materijalnom štetom
U ponedjeljak, 17. rujna oko 13.25 sati u Pakracu na Trgu Bana Josipa Jelačića vozač teretnog vozila prešao je na nogostup i tovarnim sandukom vozila udario u nadstrešnicu na ulazu u poštanski ured.
Nešto kasnije oko 13.30 sati u Pleternici u ulici Mlinskoj dogodila se prometna nesreća između teretnog i osobnog automobila.
U isto vrijeme u Požegi u ulici Matice Hrvatske osobni automobil koji je sam krenuo, jer vozač koji ga je parkirao nije poduzeo sve mjere da vozilo samo nekrene, oštetio je dva parkirana osobna automobila.
 
U Kuli se potukli
U ponedjeljak, 17. rujna oko 21 sat u mjestu Kula u ulici Stjepana Radića više osoba je narušavalo javni red i mir verbalno i tjelesno se sukobljavajući zbog čega protiv trojice muškaraca starosti 17, 25 i 40 godina i jedne ženske osobe starosti 19 godina slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.
 
Dovršeno kriminalističko istraživanje
Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 38-godišnjakom s područja Požege utvrđeno je da je počinitelj „Drske krađe“. Naime on je u četvrtak, 13. rujna 2012. godine u vremenu od 14 do 17 sati u Požegi u ulici Sokolovoj ispred prodavaonice 68-godišnjem muškarcu istrgnuo iz ruke novčanik iz kojeg je uzeo nekoliko stotina kuna te mu s bicikla, koji je bio u blizini parkiran, otuđio prehrambene proizvode. Protiv 38-godišnjaka slijedi posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave.