Četvrtak, 19 Travanj 2018 10:25

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

21-godišnjaku nepoznati počinitelj podigao novac s bankomata

U srijedu, 18. travnja, policijskim službenicima je prijavio 21-godišnjak s područja Pleternice da mu je u razdoblju od 8. do 10. travnja 2018., nepoznati počinitelj s tekućeg računa podigao novac prilikom čega je oštećen za više od tisuću kuna. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Omalovažavao policijske službenike

Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno da je 73-godišnjak s područja Mihaljevaca prilikom postupanja omalovažavao i vrijeđao policijske službenike. Protiv 73-godišnjaka njega slijedi optužni prijedlog.

Nepropisnim skretanjem do prometne nesreće

U srijedu, 18. travnja, oko 7.45 sati, na raskrižju ulica Zrinske i Pavla Radića u Požegi, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom između autobusa i osobnog automobila, naime, 25-godišnji vozač koji je upravljao autobusom marke „Setra“, požeških registarskih oznaka, prilikom nepropisnog skretanja u desno udario je u osobni automobil marke „Opel“ požeških registarskih oznaka kojim je upravljao 30-godišnjak. Vozaču će biti izdan prekršajni nalog zbog nepropisnog skretanja.

Istoga dana, oko 11.50 sati, na cesti između mjesta Pakraca i Omanovca 58-godišnji vozač upravljao je teretnim automobilom marke „Mercedes“, brodskih registarskih oznaka kojemu je bilo pridodano priključno vozilo, te je zbog nepropisnog kretanja kolnikom došlo do zanošenja skupa vozila pri čemu se priključno vozilo prevrnulo. Vozaču će biti izdan prekršajni nalog zbog nepropisnog kretanja kolnikom.

Također u srijedu, oko 16 sati, na cesti između mjesta Lipik i Filipovac dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom između osobnog automobila i traktora. 32-godišnja vozačica koja je upravljala osobnim automobil marke „Škoda“ daruvarskih registarskih oznaka zbog nepropisnog pretjecanja traktora marke „Fendt“ daruvarskih registarskih oznaka kojim je upravljao dijete koje je nepropisno skretalo u lijevo udarila je prednjim dijelom osobnog automobila u zadnji kotač traktora. 32-godišnjakinji će biti izdan prekršajni nalog zbog nepropisnog pretjecanja, a 43-godišnjem djetetovom ocu prekršajni nalog zbog davanja vozila na upravljanje osobi koja nema vozačku dozvolu.

Dragovoljna predaja ubojitih sredstava

U srijedu, 18. travnja, na području Požege, osoba koja je zatražila da ostane anonimna predala je policijskim službenicima dvije tromblonske mine koje su izuzete i pohranjene u prostorije policije do uništenja.

Zahvaljujemo građanima koji su do sada iskoristili mogućnost i predali ubojita sredstva bez sankcija, te pozivamo i druge ukoliko ih posjeduju da to učine, odnosno o tome obavijeste policiju.

20-godišnjak bez vozačke, vozio pijan i bježao policiji

U četvrtak, 19. travnja., oko 1.42 sati, u Pakracu u ulici Aleja kestenova, policijski službenici su prilikom kontrole prometa dali znak vozaču osobnog automobila marke „Mazda“ daruvarskih registarskih oznaka da se zaustavi, na što se isti oglušio i nastavio daljnju vožnju, da bi od strane policijskih službenika bio zaustavljen u ulici Bolničkoj. Tom prilikom utvrđeno je da je vozilom upravljao 20-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,24 promila i prije stjecanja prava na upravljanje. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten je u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava, vožnje pod utjecajem alkohola i ne postupanja po nalogu policijskog službenika.

Rezultati 24-satnog nadzora brzine

Temeljem TISPOL-ovog Plana aktivnosti za 2018., na području policijske uprave (kao i na čitavom prostoru država Europske unije) proveden je 24 – satni pojačani nadzor brzine u vremenu od 6 sati 18.4.2018., do 6 sati 19.4.2018. Tijekom navedenog perioda, izvršen je nadzor 164 vozila i vozača od kojih je u 55 slučajeva utvrđeno da su vozači počinili prekršaj nepropisne brzine.

Tekst: PU požeško-slavonska Foto: Kronika požeško-slavonska