Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 16 Travanj 2018 12:31

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Otuđen bicikl u Požegi

U petak 13. travnja 2018., u Ulici Filipa Potrebice u Požegi, nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio je bicikl marke „Nakamura fusion 30“ u vlasništvu 56-godišnjaka s područja Požege. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela krađe.

Narušavanje javnog reda i mira u Pakracu

U nedjelju, 15. travnja, oko 18.30 sati, u Pakracu u ulici Radničko naselje, na prostoru ispred stambene zgrade verbalno su se sukobili i izgovarali razne pogrdne riječi 17-godišnjak i 73-godišnjakinja, zbog čega protiv njih slijedi optužni prijedlog.

Prometna nesreća u Požegi

U petak, 13. travnja 2018., oko 15.05 sati, na raskrižju ulice Industrijske i Šokačke ceste u Požegi, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom između dva osobna automobila. 28-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Opel“, požeških registarskih oznaka zbog nepropisnog prestrojavanja prednjim djelom njegovog vozila udario je u stražnji dio zaustavljenog osobnog automobila marke „Fiat“ požeških registarskih oznaka s kojim je upravljala 36-godišnjakinja. Protiv 28-godišnjeg vozača slijedi prekršajni nalog.

U prometnim nesrećama teže ozlijeđen 27-godišnjak i lakše ozlijeđena 21-godišnjakinja

U subotu 14. travnja 2018., oko 20.15 sati, na cesti između Pakraca i Omanovca, 28-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Opel“ prilikom nepropisnog kretanja kolnikom i mimoilaženja s osobnim automobilom marke „Fiat“ daruvarskih registarskih oznaka s kojim je upravljala 21-godišnjakinja udario je u isti. 21-godišnjakinja je lakše ozlijeđena, a 28-godišnjaku će biti izdan prekršajni nalog zbog nepropisnog kretanja kolnikom.

U nedjelju 15. travnja 2018., oko 2 sata iz ponoći u mjestu Novi Štitnjak, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedan sudionik teško ozlijeđen. Naime, 27-godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 1,65 promila upravljao je motociklom marke „Yamaha“, požeških registarskih oznaka i zbog neprilagođene brzine (zavoj) motociklom sletio s kolnika i pao s istoga i pri tome se ozlijedio. 27-godišnjaku će biti izdan prekršajni nalog zbog neprilagođene brzine i vožnje pod utjecajem alkohola.

Tri bijega s mjesta događaja, dva počinitelja pronađena

U petak 13. travnja 2018., u popodnevnim satima u ulici Osječkoj u Požegi, na parkiralištu, nepoznati vozač je nepoznatim vozilom udario u osobni automobil marke „Renault“ u vlasništvu 38-godišnjakinje, te je napustio mjesto događaja a da nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem.

Također u petak oko 22 sata, u Požegi, u ulici Njemačkoj 45-godišnji vozač upravljajući osobnim automobilom marke „Opel“ požeških registarskih oznaka prilikom nepropisne vožnje unazad udario je u parkirani osobni automobil marke “Opel“ požeških registarskih oznaka vlasništvo 30-godišnjakinje, prilikom čega je napustio mjesto događaja a da nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao. Policijski službenici su 45-godišnjaka nakon nesreće pronašli te će mu biti izdan prekršajni nalog zbog nepropisne vožnje unazad i napuštanja mjesta događaja prometne nesreće.

U nedjelju 15. travnja 2018., oko 1.30 sati, u Požegi, u ulici Kamenita vrata 51-godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 1,61 promila upravljajući osobnim automobilom marke „Opel“ požeških registarskih oznaka prilikom nepropisnog kretanja kolnikom udario je u parkirani osobni automobil marke “BMW“ požeških registarskih oznaka vlasništvo 51-godišnjaka, prilikom čega je napustio mjesto događaja a da nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao.


Policijski službenici su 51-godišnjaka nakon nesreće pronašli i on je zbog opasnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten u posebnu prostoriju policije i biti će mu izdan prekršajni nalog zbog nepropisnog kretanja kolnikom, upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i napuštanja mjesta događaja prometne nesreće.

2-vozača pod utjecajem alkohola

U nedjelju, 15. travnja 2018., oko 3.10 sati, u Ulici Matije Gupca u Pakracu, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 39-godišnjaka koji pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,12 promila upravljao osobnim automobilom marke „Mercedes“ daruvarskih registarskih oznaka.
Također u nedjelju 15. travnja 2018., oko 4.20 sati u Ulici Kralja Zvonimira u Pleternici policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 47-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,80 promila upravljao biciklom i pri tome nije imao upaljeno svjetlo niti je koristio reflektirajući prsluk.
Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja oni su smješteni u posebnu prostoriju policije i protiv njih slijedi prekršajni nalog.

Dragovoljna predaja ubojitih sredstava u Pakracu

U petak, 13. travnja 2018., na području Pakraca, 55-godišnjakinja policijskim službenicima je predala 151 komad streljiva, 3 ručne bombe i 1 tromblonsku minu koji su izuzeti i pohranjeni u prostorije policije do uništenja.

Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada iskoristili mogućnost i predali ubojita sredstva bez sankcija, te pozivamo i druge ukoliko ih posjeduju da to učine, odnosno o tome obavijeste policiju.

Rezultati akcije

Na području Policijske uprave požeško-slavonske dana 12. travnja 2018., u vremenu od 9 do 14 sati provedena je preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor vozača i nepropisnog parkiranja vozila s posebnim osvrtom na parkiranja na parkirališna mjesta rezervirana za vozila osoba s invaliditetom. Tijekom provedbe akcije izvršen je nadzor 39 vozača, te je tom prilikom utvrđeno ukupno 35 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega se 23 prekršaja odnosi na prekršaje na koje je akcija bila usmjerena, tj. nepropisno parkiranje od čega 5 prekršaja parkiranja na parkirališna mjesta rezervirana za vozila osoba s invaliditetom.