Srijeda, 11 Travanj 2018 10:53

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Narušavao javni red i mir i neovlašteno posjedovao marihuanu

U utorak, 10. travnja, oko 18.30 sati, u Požegi, u Ulici Dragutina Lermana, u ugostiteljskom objektu, 30-godišnji muškarac je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,17 promila vikao i galamio. Tijekom kriminalističkog istraživanja policijski službenici su kod njega pronašli i manju količinu marihuane. 30-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Pronašao oružje i streljivo

U nedjelju, 8. travnja, na području Kaptola, 37-godišnjak je u napuštenoj gospodarskoj zgradi pronašao jedan pištolj, jedan revolver, jednu ručnu bombu i 264 komada streljiva koji su izuzeti i pohranjeni u prostorije policije do uništenja.

Dragovoljna predaja streljiva

U utorak, 10. travnja, na području Pakraca, anonimni građanin je predao policijskim službenicima 80 komada streljiva te elektrodetonatorsku kapslu koji su izuzeti i pohranjeni u prostorije policije do uništenja.

Omalovažavao policijske službenike

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakom s područja Kutjeva koji je u ponedjeljak, 9. travnja 2018. godine u večernjim satima putem telefona omalovažavao i vrijeđao policijske službenike zbog čega protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Ugrožavao javni promet

U utorak, 10. travnja, oko 15.45 sati, u mjestu Omanovac, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 50-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,36 promila i nepropisnom brzinom upravljao osobnim automobilom marke „Volvo“, nizozemskih nacionalnih oznaka. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Prometne nesreće tijekom protekla 24 sata

U utorak, 10. travnja, oko 8.55 sati, u Požegi, na raskrižju ulica Bana Josipa Jelačića i Kralja Zvonimira, 58-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Audi“, požeških registarskih oznaka, dolaskom do raskrižja nije propustio sva vozila koja se kreću cestom na koju se uključuje prilikom čega je udario u 70-godišnjakinju koja je upravljala biciklom. U prometnoj nesreći 70-godišnjakinja je lakše ozlijeđena, a protiv 58-godišnjaka slijedi prekršajni nalog.

Tijekom jučerašnjeg dana dogodila se i jedna prometna nesreća s materijalnom štetom između dva osobna automobila u Požegi, u Ulici bana Pavla Šubića.

Tekst: PU požeško-slavonska Foto: Kronika požeško-slavonska