Ponedjeljak, 09 Travanj 2018 11:41

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Dovršena kriminalistička istraživanja

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Velike, kojeg se sumnjiči da je u travnju 2018., počinio kazneno djelo iznude, na štetu 30-godišnjaka također s područja Velike. Protiv 39-godišnjaka podnijeta je kaznena prijava zbog kaznenog djela iznude.

Isto tako dovršeno je kriminalističko istraživanje i nad 39-godišnjakom s područja Požege koji je u subotu oko 21.25 sati u mjestu Dervišaga prilikom postupanja prijetio policijskim službenicima. Protiv njega slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela prijetnje.

Provaljeno u prostorije sportskog kluba u Požegi

5./6. travnja 2018., u Ulici Antuna Mihanovića u Požegi, nepoznati počinitelj (ili više njih) provalio je u prostorije sportskog kluba i otuđio novac. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela teška krađa.

42-godišnjak i 45-godišnjak pod utjecajem alkohola se sukobili u Kaptolu

U subotu, 7. travnja, oko 16 sati, na Trgu Vilima Korajca u Kaptolu, na otvorenom prostoru, došlo je do verbalnog, a potom i tjelesnog sukoba između 45-godišnjaka pod utjecajem alkohola od 1.80 promila i 42-godišnjaka koji je također bio pod utjecajem alkohola od 1.62 promila. U sukobu 45-godišnjak je koristio sjekiru prilikom čega je lakše ozlijedio 42-godišnjaka. Protiv obojice slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Narušavanje javnog reda i mira na nogometnom igralištu u Čaglinu

U nedjelju, 8. travnja, oko 18.20 sati, na nogometnom igralištu u Čaglinu, nakon završene nogometne utakmice, došlo je do narušavanja javnog reda i mira od strane dvojice 35-godišnjaka od kojih je jedan tjelesno napao 25-godišnjaka, a drugi 18-godišnjaka, pri čemu su 18-godišnjak i 25-godišnjak zadobili lake tjelesne ozljede. Protiv obojice slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

42-godišnjak oštetio vozilo poklopcem slivnika

U petak, 6. travnja, oko 17.30 sati, u Pleternici, u Ulici Matije Gupca, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Naime, prilikom prelaska osobnog automobila marke „Opel“, brodskih registarskih oznaka, kojim je upravljao  42-godišnjak, preko poklopca slivnika oborinskih voda na kolniku, slivnik se podigao te oštetio vozilo. Zbog navedenog, pravnoj i odgovornoj osobi u poduzeću nadležnom za održavanje cesta bit će izdan prekršajni nalog. 

Nepoznati počinitelj oštetio prometni znak u Požegi

7. travnja 2018., u Požegi u ulici Njemačkoj neposredno prije kružnog toka, nepoznati je vozač upravljajući nepoznatim vozilom i izgubio nadzor i vozilom udario u prometni znak u vlasništvu grada Požege, te napustio mjesto događaja da nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem.

Pozivamo građane da ukoliko imaju korisnih informacija o ovom događaju kao i ranije evidentiranim gdje počinitelji nisu pronađeni da se jave policiji na 192 ili policijskim službenicima na terenu.

21-godišnjak i 22-godišnjak pod utjecajem alkohola izazvali nesreće u Požegi pod utjecajem alkohola u kojima su ozlijeđeni

U nedjelju 8. travnja, oko 2.50 sati u ulici Hrvatskih branitelja u Požegi, 22-godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 1,83 promila upravljao je teretnim automobilom marke „Ducati“ te je zbog nepropisnog kretanja sletio s kolnika u putni kanal i tom prilikom zadobio laku tjelesnu ozljedu.

Iste noći oko 3.10 sati u Ulici dr. Franje Tuđmana u Požegi, 21-godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 1,67 promila upravljao je osobnim automobilom marke „Volkswagen“ te je zbog nepropisnog kretanja kolnikom udario u stražnji dio parkiranog osobnog automobila marke „Peugeot“ varaždinskih registarskih oznaka i tom prilikom zadobio laku tjelesnu ozljedu. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja  smješten je u posebnu prostoriju policije.

Protiv 21-godišnjaka i 22-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog upravljanja pod utjecajem alkohola i nepropisnog kretanja kolnikom.

Nepropisnim skretanjem do nesreće

U nedjelju, 8. travnja 2018., oko 17.30 sati, u Požegi, u ulici Osječkoj, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom između dva osobna automobila. 49-godišnja vozačica upravljala je osobnim automobilom marke „Škoda“, požeških registarskih oznaka i zbog nepropisnog skretanja udarila u osobni automobil marke „Volkswagen“ požeških registarskih oznaka s kojim je upravljao 70-godišnjak koji se kretao iz suprotnog smjera. 49-godišnjakinji na mjestu događaja naplaćena novčana kazna.

4-vozača pod utjecajem alkohola, rekorder traktorist sa 3,44 promila

U petak, 6. travnja 2018., oko 15.55 sati, u mjestu Grabarje, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 53-godišnjaka koji pod utjecajem alkohola u organizmu od čak 3,44 promila upravljao traktorom marke „IMT“, koji nije bio osiguran i registriran.

U subotu, 7. travnja 2018., jedan sat iza ponoći, policijski službenici su prilikom kontrole prometa u Požegi zatekli 45-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,73 promila upravljao osobnim automobilom marke „Renault“ požeških registarskih oznaka.

Istoga dana, oko 23.55 sati, policijski službenici su prilikom kontrole prometa u Badljevini zatekli 43-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,73 promila upravljao osobnim automobilom marke „Opel“ daruvarskih registarskih oznaka.

U nedjelju, 8. travnja 2018., oko 4.45 sati, policijski službenici su prilikom kontrole prometa u Pakracu zatekli 37-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,82 promila i prije stjecanja prava na upravljanje upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“ daruvarskih registarskih oznaka.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja  svi su smješteni u posebnu prostoriju policije i protiv njih slijedi prekršajni nalog.

S obzirom na čak 6 vozača koji su zatečeni pod utjecajem alkohola tijekom vikenda, od kojih su dvojica uzrokovala prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, ponovo skrećemo pozornost svim vozačima u prometu da ukoliko konzumiraju alkohol ne upravljaju vozilima.

Požar u Kaptolu

U subotu, 7. travnja 2018., oko 16.45 sati, u ulici Zagradskoj u Kaptolu, došlo je do požara na više dvorišnih zgrada u vlasništvu 65-godišnjaka. Požar je ugašen oko 21 sat, kada je utvrđeno da je izgorjela krovna konstrukcija, sijeno i poljoprivredni strojevi, odnosno da je nastala materijalna šteta veća od 200 tisuća kuna.

Dragovoljna predaja ubojitih sredstava u Pakracu

U petak, 6. travnja 2018., na području Pakraca, osoba koja je zatražila da ostane anonimna predala je policijskim službenicima 54 komada streljiva, 5 lovačkih patrona i 2 ručne bombe koji su izuzeti i pohranjeni u prostorije policije do uništenja.

Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada iskoristili mogućnost i predali ubojita sredstva bez sankcija, te pozivamo i druge ukoliko ih posjeduju da to učine, odnosno o tome obavijeste policiju.