Subota, 07 Travanj 2018 18:27

Veliki požar na staji i gospodarskim zgradama u Kaptolu

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

KAPTOL - Negdje iza 16,45 sati došlo je do požara na staji sa živom stokom u ulici Zagradska u Kaptolu, odmah iza Starog grada. Na požar su odmah po dojavi izašli IMG 5096vatrogasci DVD Kaptol, no požar se već velikom brzinom širio na ostale gospodarske zgrade, na uskladišteno sijeno, slamu, stočnu hrani i gospodarsku zgradu u kojoj su se nalazili strojevi i traktor. 65-godišnji vlasnik uz pomoć obitelji i susjeda koji su priskočili u pomoć izvodili su krave i teliće iz opožarene zgrade, koju su odvodili od požara. Za sada se, pošto je ubrzo došlo do urušavanja krovišta staje, nezna sa sigurnošću jeli sva stoka spašena. Nitko od osoba nije stradao.

Ubrzo zbog ozbiljnosti požarišta pristigli su u pomoć vatrogasci DVD Jakšić i DVD Velika koji su preuzeli gašenje ostalih zgrada na koje se požar proširio. Ubrzo je došlo do urušavanja krovišta i druge gospodarske zgrade. Oko 20 vatrogasaca s pet vatrogasnih IMG 5101navalnih vozila iza 18 sati uspjeli su požar lokalizirati, spriječiti njegovo proširenje na stambene objekte i susjedne zgrade.

Glasnogovornica PU Požeško-slavonske Nikolina Janković, na licu mjesta potvrdila je da nije bilo stradalih osoba na ovom velikom požaru. Požar su još u 17,30 sati vatrogasci gasili, a očevidom će se utvrditi uzrok požara i da li je bilo stradale stoke zaostale u požaru.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska