Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 04 Travanj 2018 14:43

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Krađa i Razbojništvo u Požegi

U utorak, 3. travnja 2018., policijskim službenicima prijavio je 45-godišnji vlasnik obrta da mu je u razdoblju od 30. ožujka do 3 travnja ove godine, iz radionice na području grada Požege nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio razne alate. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela Krađa.
Jučer, 3. travnja, u popodnevnim satima dogodilo se razbojništvo u prodavaonici u Požegi. Razbojništvo je izvršeno na taj način da je mladić starosti 20-25 godina ušao u prodavaonicu, prijeteći oštrim predmetom zatražio da mu prodavačica preda novac iz blagajne. Ona je to i učinila te mu predala nekoliko tisuća kuna a počinitelj je s tim plijenom pobjegao. Kriminalističko istraživanje je u tijeku. Pozivao eventualne svjedoke ili druge osobe koje imaju saznanja o ovom događaju i počinitelju da se jave u najbližu policijsku postaju ili nazovu 192.

Nepropisnim skretanjem uzrokovala nesreću

U utorak, 3. travnja 2018., oko 12.20 sati, u Požegi, u ulici Priorljavskoj, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom između dva osobna automobila, naime, 60-godišnja vozačica koja je upravljala osobnim automobilom marke „Toyota“, požeških registarskih oznaka, prilikom nepropisnog skretanja u lijevo na parkirališni prostor udarila je u osobni automobil marke „Volkswagen“ požeških registarskih oznaka kojim je upravljao 32-godišnji vozač i koji ju je pretjecao. Vozačici će biti izdan prekršajni nalog zbog nepropisnog skretanja.

Dragovoljna predaja ubojitih sredstava

U utorak, 3. travnja 2018., 58-godišnjak s područja Brestovca je policijskim službenicima predao dva topnička streljiva, koja su izuzeta i pohranjena u prostorije policije do uništenja.

Rezultati akcije

Na području Policijske uprave požeško-slavonske 30. ožujka 2018., provodila se preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor brzine sudionika u prometu. Izvršen je nadzor 126 vozila, te je utvrđeno 39 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega se njih 30 odnosi na prekršaje brzine na koje je akcija bila usmjerena. Najveća izmjerena nepropisna brzina kretanja zabilježena je u mjestu Antunovac gdje se 32-godišnji vozač s teretnim automobilom kretao brzinom od 88 km/h na cesti gdje je brzina prometnim pravilom ograničena na 50 km/h. Propisana novčana kazna za ovaj prekršaj je 2.000,00 kuna.

Najava akcije

Sukladno Planu preventivno represivnog postupanja Policijske uprave požeško-slavonske, a u koordinaciji sa policijskom upravom PU brodsko-posavskom, provest će se koordinirana preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor alkoholiziranosti sudionika u prometu i to 7./8. travnja 2018., (subota/nedjelja) u vremenu od 23 do 5 sati.
Sudionike u prometu pozivamo da ukoliko konzumiraju alkohol da ne upravljaju vozilima.
Pojačani nadzor, vodeći računa da se ne stvaraju zastoji u odvijanju prometa, policijski službenici će provoditi na više nadzornih mjesta na cestama naše županije stoga upozoravamo vozače da se pridržavaju prometnih propisa.