Utorak, 03 Travanj 2018 10:58

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Požar dvorišne zgrade u Skenderovcima

U ponedjeljak, 2. travnja 2018., oko 17.00 sati, u mjestu Skenderovci, u unutrašnjosti dvorišne zgrade, 29595173 1650903088363499 6207584353126413512 nnajvjerojatnije zbog električnih instalacija došlo je do požara u kojemu je izgorio inventar u vlasništvu 70-godišnjaka.

Pijani 21-godišnjak nanio teške tjelesne ozljede 16-godišnjaku

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjim počiniteljem s područja Požege kojeg se sumnjiči da je u nedjelju 1. travnja 2018., u ranim jutarnjim satima u Požegi, prostoru pješačke zone, pod utjecajem alkohola u organizmu od 1.53 promila nanio teške tjelesne ozljede 16-godišnjaku. Protiv 21-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela Teška tjelesna ozljeda.

Otuđene košnice s pčelama

U subotu, 31. ožujka, policijskim službenicima 65-godišnjak je prijavio da mu je s petka na subotu, nedaleko mjesta Prekopakra, nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio 4 košnice s pčelama čija se vrijednost procjenjuje na više od četiri tisuće kuna. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Krađa“.

Prometne nesreće

U petak, 30. ožujka, oko 9.35 sati, u Požegi, u ulici Osječkoj, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom između osobnog i teretnog automobila, naime, 36-godišnja vozačica koja je upravljala osobnim automobilom marke „Fiat“, požeških registarskih oznaka, prilikom uključivanja u promet na kolnik ulice Osječke nije propustila sva vozila, uslijed čega je udarila u teretni automobil marke „Renault“ zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 65-godišnji vozač. Vozačici je na mjestu naplaćena novčana kazna zbog prekršaja nepropisno uključivanje u promet.

Istoga dana oko 12 sati u Požegi, u ulici Osječkoj na parkiralištu trgovačkog centra, 74-godišnja vozačica upravljala je osobnim automobilom marke „Fiat“, požeških registarskih oznaka, te je zbog nepropisnog skretanja pri pokušaju parkiranja udarila prednjim dijelom u stražnji dio parkiranog osobnog automobila marke „Volkswagen“ požeških registarskih oznaka kojega je prethodno parkirala 31-godišnjakinja. Vozačici će biti izdan prekršajni nalog zbog prekršaja nepropisnog skretanja.

Također u petak oko 17.40 sati u Ulici Stjepana Radića u Dervišagi, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedan sudionik teško i jedan lako ozlijeđen, naime, 78-godišnja vozačica koja je upravljala osobnim automobilom marke „Ford“, požeških registarskih oznaka, prilikom uključivanja u promet na kolnik Ulice Stjepana Radića nije propustila sva vozila, uslijed čega je došlo do sudara sa osobnim automobilom marke „Volkswagen“ požeških registarskih oznaka s kojim je upravljao 26-godišnji vozač koji je u ovoj nesreći teško ozlijeđen. Protiv 78-godišnjakinje slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

Istoga dana oko 20.10 sati na cesti između mjesta Lipik i Klisa dogodila se prometna nesreća između dva osobna automobila pri čemu je jedan od sudionika napustio mjesto događaja. 28-godišnji vozač upravljajući osobnim automobilom daruvarskih registarskih oznaka i zbog nepropisnog mimoilaženja udario je u osobni automobil marke “Audi“ njemačkih registarskih oznaka s kojim je upravljao 40-godišnjak, prilikom čega je napustio mjesto događaja a da nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao. Policijski službenici su 28-godišnjaka nakon nesreće pronašli te će mu biti izdan prekršajni nalog zbog nepropisnog mimoilaženja i napuštanja mjesta događaja.

U subotu, 31. ožujka, oko 4.30 sati, u mjestu Gradište 19-godišnji vozač pod utjecajem alkohola u organizmu od 0.64 promila upravljao je osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, te je zbog neprilagođene brzine u zavoju i pri mokrom i skliskom kolniku vozilom sletio sa kolnika i vozilo se prevrnulo i tom prilikom 19-godišnji vozač je zadobio tešku te dvoje putnika 20-godišnjaka i jedan putnik 22-godišnjak lake tjelesne ozljede. Istom će biti izdan prekršajni nalog zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i vožnje neprilagođenom brzinom.

Istoga dana oko 14.50 sati, na lokalnoj cesti između Blacka i Novoselaca 63-godišnji vozač prije stjecanja prava na upravljanje upravljao je poljoprivrednim traktorom marke „Rakovica“, koji nije bio registriran i osiguran, te je zbog nepropisnog kretanja kolnikom sletio sa istoga u putni kanal pri čemu je vozač pao i teško se ozlijedio dok je traktor nastavio kretanje te se zaustavio dvjestotinjak metara dalje.

Također u subotu oko 19.40 sati na državnoj cesti između mjesta Ruševo i Djedina Rijeka, 61-godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 2.28 promila upravljao je osobnim automobilom marke „Hyundai“, požeških registarskih oznaka, te je zbog nepropisnog kretanja kolnikom sletio sa istoga i udario u prometni znak u vlasništvu Hrvatskih cesta. Prilikom provođenja kriminalističkog istraživanja 61-godišnjak se pokušao udaljiti iz prostorija policije zbog čega su nad njim primijenjena sredstva za vezivanje, te kako je prijetila opasnost od nastavka činjenja prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije do otrežnjenja. 61-godišnjaku slijedi prekršajni nalog zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i nepropisnog kretanja kolnikom.

U ponedjeljak, 2. travnja, oko 9.40 sati, u mjestu Gradište 48-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom marke „Volkswagen“, đakovačkih registarskih oznaka, te je zbog neprilagođene brzine u zavoju vozilom sletio sa kolnika. Istom na mjestu događaja naplaćena novčana kazna zbog neprilagođene brzine.

Vozili pod utjecajem alkohola i time ugrožavali javni promet

U subotu, 31. ožujka, oko 00,20 sati u Ulici Stjepana Radića u Kuli, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 38-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu od 1.80 promila upravljao osobnim automobilom marke „BMW“ njemačkih registarskih oznaka.

Također u subotu, 31. ožujka, oko 20,30 sati u ulici Osječkoj u Požegi, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 60-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu od 2.17 promila upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“ daruvarskih registarskih oznaka.

U ponedjeljak, 2. travnja, oko 3,40 sati u Ulici Stjepana Radića u Gradcu, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 19-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu od 1.79 promila i za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima upravljao osobnim automobilom marke „Dodge“ požeških registarskih oznaka.

Istoga dana, oko 19,35 sati u mjestu Skenderovci, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 34-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu od 1.61 promila upravljao osobnim automobilom marke „Opel“ požeških registarskih oznaka.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja navedeni počinitelji smješteni su u posebnu prostoriju policije i protiv njih slijedi optužni prijedlog.

Tekst: PU požeško-slavonska Foto: DVD Brestovac facebook