Subota, 31 Ožujak 2018 14:02

Još jedna akcija policije usmjerenu na nadzor brzine kretanja vozača

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

POŽEGA – Policijski službenici su provodili preventivno-represivnu akciju usmjerenu na nadzor brzine kretanja ali i na ostale teže prekršaje koji dovode do prometnih nesreća s najtežim posljedicama. Akcija se provodila u četvrtak od 15 do 23 sata u kojoj su prilikom nadzora sudionika u prometu kod požeške bolnice sudjelovali i novinari.

Tijekom boravka novinara s policijskim službenicima nisu utvrđene gotovo nikakve nepravilnosti vozača bilo da se radi o brzini kretanja vozila ili korištenja sigurnosnog pojasa. Policijski službenici su proveli desetak nadzora nad vozačima i nisu utvrdili nikakve prekršaje. U razgovoru s Davorom Alaberom, vozačem kojeg su zaustavili policijski službenici i koji je bio raspoložen za razgovor s novinarima doznajemo da on nema nikakvih problema s policijom te da se pridržava prometnih propisa.
- Nemam baš učestale susrete s policijom. Godišnje prelazim 17 tisuća kilometara, a policija me zaustavi možda jednom mjesečno u prosjeku u redovitim kontrolama, kao i danas. U zadnje dvije godine nemam niti jedan evidentiran prekršaj. Nastojim biti što savjesniji vozač kako radi sebe tako i drugih sudionika u prometu – rekao nam je Davor Alaber kojemu je bio suvozač njegov malodobni sin koji je uredno sjedio u auto sjedalici.

- U prva dva mjeseca na području Policijske uprave požeško-slavonske evidentirana je 81 prometna nesreća u kojima su dvije osobe smrtno stradale, njih osam teško, a 22 lakše ozlijeđene. Procesuirano je u promatranom razdoblju 885 prekršaja zbog nepropisne brzine – rekla je Nikolina Janković, glasnogovornica Policijske uprave požeško-slavonske pozivajući građane da predlože lokacije koje smatraju ugroženima zbog kretanja vozila nedopuštenim brzinama i da svoje prijedloge dostave od 3.4. do 13.4.2018., na adresu elektroničke pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. te da će nakon zaprimljenih prijedloga, analizirati dostavljeno te će se odabrati lokacije nadzora brzine kretanja vozila, pogodne za nadzor brzine.