Nedjelja, 16 Rujan 2012 13:52

IZ POLICIJSKE BILJEŽNICE

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)
Prijevara
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je u razdoblju od 25. veljače do 12. svibnja 2010. godine 45-godišnjak iz Osijeka kao odgovorna osoba jednog trgovačkog društva preuzeo građevinski materijal od trgovačkog društva iz Velike u vrijednosti od oko 294 000 kuna, te ga do danas nije platio. Također je utvrđeno da je 45-godišnjak u cilju držanja u zabludi zaposlenika trgovačkog društva iz Velike izdao bjanko zadužnicu po kojoj nije bilo moguće izvršiti prijenos novčanih sredstava. U međuvremenu je građevinski materijal kao fizička osoba prodao „na crno“ i protiv njega slijedi kaznena prijava za kaznena djela „Prijevara“ i „Krivotvorenje isprave“.

Nasilničko ponašanje u obitelji
U utorak, 4. rujna, u vremenu od 1 do 19.50 sati u Požegi u ulici Dr. Franje Tuđmana u obiteljskoj kući došlo je do nasilja u obitelji između dvoje supružnika. Budući da je prijetila opasnost da će nastaviti s nasiljem smješteni su u posebne prostorije policijske uprave i protiv njih slijedi optužni prijedlog.

Bludne radnje
U nedjelju 2. rujna oko 4.45 sati u Požegi u ulici Sv. Roka ispred ugostiteljskog objekta 59-godišnjakinji je prišao nepoznati mlađi muškarac i uhvatio je rukama za grudi. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je počinitelj ovog kaznenog djela „Bludne radnje“ 25-godišnjak s područja općine Požega.
 
Bijeg s mjesta prometne nesreće
U četvrtak, 6. rujna oko 12 sati u Požegi u ulici Republike Hrvatske nepoznati počinitelj, osobnim automobilom marke „VW“, požeških registracijskih oznaka uslijed nepropisnog uključivanja u promet udario je u prometni znak „obavezan smjer“ i ploču za označavanje prometnog toka. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem.
Isti dan oko 14.25 sati, također u Požegi u ulici Franje Cirakija dogodila se prometna nesreća između dva osobna automobila pri čemu je nastala samo materijalna šteta.
 
Tijekom dana tri narušavanja javnog reda i mira
U četvrtak, 6. rujna na području PU požeško-slavonske zabilježena su tri narušavanja javnog reda i mira. Oko 10 sati u Pleternici u ulici Mlinskoj na parkiralištu ispred prodavaonice 45-godišnjak je verbalno i tjelesno napao 31-godišnjaka.
Nešto kasnije oko 11.15 sati u Pakracu u prostorijama gradske uprave 61-godišnjak je galamio i pogrdnim riječima vrijeđao zaposlenike.
Isti dan oko 19.40 sati u Kuli u ulici Stjepana Radića 35-godišnjak je ispred svoje obiteljske kuće vičući uvredljivim riječima vrijeđao 44-godišnjakinju i njezinu 72-godišnju majku zbog narušenih međususjedskih odnosa.
Provalio u školu
Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je počinitelj provale u školu u Biškupcima 21-godišnjak s područja općine Velika. On je naime u četvrtak, 30. kolovoza 2012. godine oko 14 sati u mjestu Biškupci provalio u prostorije područne škole, a po dolasku školskog osoblja udaljio se neotuđivši ništa. Protiv 21-godišnjaka slijedi kaznena prijava.
 
Šumska krađa
U razdoblju od 1. do 30. kolovoza 2012. godine u mjestu Donja Šumetlica nepoznati počinitelj (ili više njih) posjekao je i otuđio 13 stabala graba i time oštetio trgovačko društvo iz Pakraca. Protiv nepoznatog počinitelja slijedi kaznena prijava i policijski službenici tragaju za njim.
 
Provala u prodavaonicu
Tijekom noći sa subote na nedjelju, 8./9. rujna 2012. godine u Požegi u ulici Sokolovoj nepoznati počinitelj (ili više njih) provalio je u prodavaonicu trgovačkog društva iz Požege i otuđio cigarete i alkoholna pića. Policijski službenici su ubrzo okončali potragu za počiniteljem. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je počinitelj tri provale u istu prodavaonicu u Požegi u ulici Sokolovoj tijekom kolovoza i rujna ove godine 37-godišnjak iz Požege. Protiv njega slijede posebna izvješća kao nadopune kaznenih prijava.
 
Lažna nagradna igra
U petak 7. rujna policijskim je službenicima prijavio 75-godišnjak sa područja općine Čaglin da ga je krajem kolovoza i početkom rujna ove godine u više navrata na mobitel kontaktirao nepoznati muškarac i lažno ga naveo da uplati veći iznos govoreći mu da je u nagradnoj igri osvojio 50.000 kuna, ali da je potrebno platiti porez. Nakon što je 75-godišnjak uplatio veći iznos novca za „porez i provizije“ na račun nepoznatog muškarca pokušao ga je kontaktirati radi isplate dobitka, ali mu se on više nije javljao na mobitel. Protiv nepoznatog počinitelja slijedi kaznena prijava za kazneno djelo „Prijevara“ i policijski službenici tragaju za njim.
 
Pronalazak topovskog zrna
U petak, 7. rujna u mjestu Dobrovac prilikom izvođenja građevinskih radova radni stroj jednog trgovačkog društva iskopao je neaktivirano topovsko zrno sa upaljačem zaostalo iz Domovinskog rata. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu izuzeo je predmet  koji će biti naknadno uništen.
 
Udario u ogradu i otišao
U petak, 7. rujna u 11.40 sati u Požegi u ulici Julija Kempfa dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom između dva osobna automobila, a oko 21.30 sati u mjestu Dolac nepoznati počinitelj, nepoznatim vozilom sletio je s kolnika i oštetio ogradu obiteljske kuće te napustio mjesto događaja, a da nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao. Počinitelj je pronađen i protiv njega slijedi optužni prijedlog.
 
Na policajce kuhinjskim nožem
U subotu, 8. rujna oko 22.30 sati u mjestu Marino Selo prilikom postupanja policijskih službenika zbog prijave o nasilju u obitelji 59-godišnji muškarac izvadio je kuhinjski nož i usmjerio ga prema policijskim službenicima govoreći im da ne diraju njegovo oružje. Protiv 59-godišnjaka slijedi kaznena prijava.
 
Galamio na blagajnicu u trgovačkom centru
U ponedjeljak, 10. rujna, oko 18.25 sati u Požegi u ulici Njemačkoj u trgovačkom centru 61-godišnjak, kojemu je utvrđena prisutnost alkohola u organizmu u  koncentraciji od 1,83 g/kg, bez ikakvog povoda je vikao i galamio na blagajnicu. On je smješten u posebnu prostoriju Policijske uprave do otrežnjenja i protiv njega slijedi optužni prijedlog.
Zlouporaba opojne droge
U utorak, 11. rujna 2012. godine oko 20.30 sati u Požegi u ulici Grgura Ninskog policijski službenici su kod 20-godišnjeg vozača „opel corse“, požeških registracijskih oznaka, zamijetili paketić sa 5 grama cannabis marihuane. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da marihuanu posjeduje za vlastite potrebe i prema njemu slijedi kaznena prijava nadležnom Državnom odvjetništvu za mladež.
Teška krađa
U razdoblju od 24. kolovoza do 11. rujna 2012. godine, u Velikoj u ulici Cirakijevoj nepoznati počinitelj (ili više njih) skinuo je i otuđio sa kuće za odmor oko 50 metara bakrenih oluka i limova. Policijski službenici tragaju za počiniteljem.
Krađa
U utorak, 11. rujna 2012. godine policijskim službenicima je prijavio 18-godišnjak da mu je unazad dva tjedna u Kutjevu u ulici Slavonskoj iz obiteljske kuće nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio više komada zlatnog nakita. Protiv nepoznatog počinitelja slijedi kaznena prijava, a policijski službenici tragaju za njim.
 
Prometna nesreća s ozlijeđenom osobom
U utorak, 11. rujna 2012. godine u Požegi u ulici Kamenita vrata na obilježenom pješačkom prijelazu 26-godišnji vozač osobnog automobila „WV passat“, požeških registracijskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine udario je u 10-godišnje dijete na biciklu koje je lakše ozlijeđeno. Protiv 26-godišnjaka slijedi obavezni prekršajni nalog.
Bijeg s mjesta prometne nesreće
U utorak, 11. rujna 2012. godine oko 14 sati u Požegi na raskrižju ulica Dr. Franje Tuđmana i Stjepana Radića nepoznati vozač autobusom je uslijed nepropisnog skretanja udesno oštetio prometni znak i napustio mjesto događaja, a da nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao. Policijski službenici pronašli su 46-godišnjeg počinitelja i protiv njega slijedi optužni prijedlog.