Četvrtak, 15 Ožujak 2018 13:06

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Anonimna osoba predala tri "zolje"

U srijedu, 14. ožujka, na području Pakraca, osoba koja je zatražila da ostane anonimna predala je policijskim službenicima tri jednokratna lako prenosiva protutenkovska raketna bacača tzv. „Zolja“ koji su izuzeti i pohranjeni u prostorije policije do uništenja.

Prevaren za prijevoz robe u vrijednosti preko 100 tisuća kuna

U srijedu 14. ožujka, policijskim službenicima prijavio je 40-godišnjak koji je odgovorna osoba u pravnoj osobi sa područja Požege, da je početkom ožujka s nepoznatom osobom dogovorio prijevoz tereta iz Mađarske u Rumunjsku, prilikom čega ga je nepoznata osoba lažnim prikazivanjem činjenica dovela u zabludu te nije izvršila prijevoz već je otuđila robu u vrijednosti preko 100 tisuća kuna. Slijedi daljnje utvrđivanje svih okolnosti događaja i protiv nepoznatog počinitelja kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Prijevara“.

Četiri prometne nesreće u protekla 24 sata

U srijedu 14. ožujka, oko 8.15 sati, u Ulici Stjepana Radića u Požegi, nepoznati je vozač upravljao nepoznatim vozilom i prilikom nepropisnog mimoilaženja s teretnim automobilom marke „Citroen“ požeških registarskih oznaka s kojim je upravljao 30-godišnjak udario u isti, a potom napustio mjesto događaja da nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem.

Oko 13.20 sati u ulici Osječkoj u Jakšiću, 49-godišnji vozač upravljao je teretnim automobilom marke „Scania“ s pridodanim priključnim vozilom, slavonskobrodskih registarskih oznaka, te je zbog nepropisnog kretanja kolnikom vozilom sletio sa istoga i udario u prometni znak u vlasništvu Hrvatskih cesta i betonski most u vlasništvu 50-godišnjaka. Vozaču naplaćena novčana kazna na mjestu događaja.

U ulici Dubrovačkoj u Požegi oko 18.30 sati, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom između dva osobna automobila. 38-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Seat“, požeških registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,39 promila zbog neprilagođene brzine kretanja nije uspio zaustaviti svoje vozilo te je došlo do naleta prednjim djelom njegovog vozila na stražnji dio zaustavljenog osobnog automobila marke „Opel“ požeških registarskih oznaka s kojim je upravljala 58-godišnjakinja. U prometnoj nesreći oba vozača su zadobila lake tjelesne ozljede a budući da je postojala opasnost da će 38-godišnjak nastaviti s činjenjem prekršaja smješten je u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog upravljanja pod utjecajem alkohola i vožnje neprilagođenom brzinom.

Na parkiralištu trgovačkog centra u Ulici Pavla Radića u Požegi oko 19.00 sati, nepoznati vozač je nepoznatim vozilom udario u osobni automobil marke „Ford“ u vlasništvu 28-godišnjaka, te je napustio mjesto događaja a da nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem.

Upravljao biciklom neoznačen svjetlima, prslukom i pod utjecajem alkohola

U srijedu, 14. ožujka, oko 18.10 sati, u mjestu Gaj, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 63-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 2,45 promila upravljao biciklom bez upaljenog svjetla i neoznačen reflektirajućim prslukom. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten je u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Tekst/foto: PU Požeško-slavonska