Ponedjeljak, 12 Ožujak 2018 10:00

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Pijan vrijeđao i prijetio policijskim službenicima

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Požege kojeg se sumnjiči da je u nedjelju oko 4.15 sati u Požegi, u Ulici svetog Florijana pod utjecajem alkohola od 1,11 promila narušavao javni red i mir, a prilikom postupanja omalovažavao i vrijeđao policijske službenike te im prijetio. 29-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku i protiv njega slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Prijetnja“ i optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira te omalovažavanja policijskih službenika.

39-godišnjak u sportskoj dvorani nasrnuo na maloljetnika

U nedjelju, 11. ožujka, oko 0.50 sati, u Lipiku, u Školskoj ulici, u sportskoj dvorani, 39-godišnjak je tjelesno napao 16-godišnjaka zbog čega protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Požar na PVC kontejnerima za otpad

U nedjelju. 11. ožujka, u vremenu od 22 do 22.20 sati, u mjestu Brestovac, u Požeškoj ulici, na neutvrđeni način je došlo do požara na tri PVC kontejnera za otpad te na krovištu skladišta u vlasništvu trgovačkog društva iz Kutjeva. Slijedi policijski očevid.

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

U petak, 9. ožujka, oko 6.20 sati, u mjestu Sulkovci, 20-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „BMW“, požeških registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom, sletio u putni kanal, nakon čega je udario u betonsku metalnu ogradu u vlasništvu 39-godišnjaka. U prometnoj nesreći 20-godišnji vozač je lakše ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Tijekom proteklog vikenda dogodio se i jedan bijeg s mjesta prometne nesreće u Kutjevu u Ulici bana Josipa Jelačića dok je jedna prometna nesreća s materijalnom štetom zabilježena u Požegi u Osječkoj ulici.

73-godišnji biciklista vozio pod utjecajem alkohola pa isključen iz prometa

U petak, 9. ožujka, oko 11.50 sati, u Požegi, u Njemačkoj ulici, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 73-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 1,78 promila upravljao biciklom. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten je u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Tekst: PU požeško-slavonska Foto: Kronika požeško-slavonska