Srijeda, 07 Ožujak 2018 09:34

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

U napuštenoj kući pronađeno streljivo

U utorak, 6. ožujka, u Ulici Josipa Jurja Strossmayera u Požegi u napuštenoj obiteljskoj kući policijski službenici pronašli su 102 komada streljiva i to nakon dojave 48-godišnjakinje da je streljivo vidjelo njeno dijete prilikom igre. 

Anonimna osoba predala dvije ručne bombe i streljivo

U utorak, 6. ožujka, na području grada Požege, osoba koja je zatražila da ostane anonimna je policijskim službenicima predala dvije ručne bombe i šest komada topničkog streljiva koje je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.

- Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj akcije „Manje oružja, manje tragedija“ i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer. Ova akcija omogućava građanima dobrovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja, bez vremenskog ograničenja.

Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A - zabranjeno oružje: automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i sl. Građani koji dragovoljno žele predati oružje mogu nazvati broj policije 192 ili policijskim službenicima na terenu. Nakon poziva na njihove kućne adrese uputit će se policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka koji će takvo oružje preuzeti te na taj način osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja - poručuju iz PU požeško-slavonske.

Udario u polubranik i napustio mjesto događaja

U utorak, 6. ožujka, oko 14.30 sati, u Aleji kestenova u Pakracu, 39-godišnji vozač upravljajući osobnim automobilom marke „Renault“ bosanskohercegovačkih registarskih oznaka nije vozilo zaustavio pred prijelazom ceste preko željezničke pruge iako se uređaj za zatvaranje prometa već počeo spuštati i svjetlosni zvučni znaci su upozoravali da se prijelazu ceste preko željezničke pruge približava vlak. Zbog toga je udario u polubranik i napustio mjesto događaja a da nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao. Policijski službenici su 39-godišnjaka nedugo nakon nesreće pronašli te mu je naplaćena novčana kazna.

Zbog neprilagođene brzine naletjela na vozilo ispred sebe

U utorak, 6. ožujka, oko 18.20 sati, u ulici Osječkoj u Požegi, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom između dva osobna automobila. 33-godišnja vozačica koja je upravljala osobnim automobilom marke „Opel“, požeških registarskih oznaka zbog neprilagođene brzine kretanja nije uspjela zaustaviti svoje vozilo te je došlo do naleta prednjim djelom njenog vozila na stražnji dio zaustavljenog osobnog automobila marke „Opel“ požeških registarskih oznaka s kojim je upravljala 29-godišnjakinja. Protiv 33-godišnje vozačice slijedi prekršajni nalog zbog prekršaja neprilagođene brzine.

Rezultati akcije

Na području Policijske uprave požeško-slavonske u razdoblju od 26. veljače do 04. ožujka 2018., provedena je preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor teretnih automobila i autobusa. Izvršen je nadzor 107 teretnih automobila i autobusa i tom prilikom utvrđeno ukupno 29 prekršaja na koje je akcija bila usmjerena.

Tekst: PU požeško-slavonska Foto: Kronika požeško-slavonska