Ispiši ovu stranicu
Petak, 02 Ožujak 2018 15:10

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Krivotvorenje isprave

U četvrtak 1. ožujka, oko 9.50 sati, u Lipiku, u Ulici Matije Gupca, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 43-godišnjaka koji je upravljao teretnim automobilom marke „MAN“ daruvarskih registarskih oznaka s pridodanim priključnim vozilom marke „Achleitner“ za koje je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da se na istom nalazi ne pripadajuća registarska pločica koju je on postavio tijekom 2017. godine, kako bi se koristio vozilom u prometu. Protiv njega slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela krivotvorenja isprava.

Požar na kući

U četvrtak, 1. ožujka, oko 10.30 sati, u ulici Vinogradskoj u Požegi, uslijed iskrenja iz neispravnog dimovoda peći na kruta goriva, došlo je do požara u obiteljskoj kući u vlasništvu 59-godišnjakinje. Požar je ugašen oko 11.20 sati, kada je utvrđeno da je izgorio namještaj u dvije prostorije i opožareni zidovi, odnosno nastala materijalna šteta.

Prometne nesreće

U četvrtak, 01. ožujka, oko 23.25 sati, na cesti između Biškupaca i Požege 28-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom marke „Mini cooper“, požeških registarskih oznaka, te je zbog neprilagođene brzine (kolnik prekriven snijegom) vozilom sletio s kolnika. Vozaču na mjestu događaja naplaćena novčana kazna zbog vožnje neprilagođenom brzinom.

U razdoblju od 01. do 15. veljače, u mjestu Potočani, nepoznati je vozač upravljao nepoznatim vozilom i izgubio nadzor nad istim i udario u prometni znak u vlasništvu Županijske uprave za ceste, te napustio mjesto događaja da nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem. Pozivamo građane da ukoliko imaju korisnih informacija o ovom događaju kao i ranije evidentiranim gdje počinitelji nisu pronađeni da se jave policiji na 192 ili policijskim službenicima na terenu.

Ugrožavali javni promet

U četvrtak 01. ožujka, oko 20,10 sati u Dragoviću, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 40-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu od 1.81 promila i za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja upravljao osobnim automobilom marke „Seat“ daruvarskih registarskih oznaka. Počinitelj je smješten u posebnu prostoriju policije do otrežnjenja i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog upravljanja pod utjecajem alkohola i u vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera.

Istoga dana oko 21,55 sati na Trgu 76. Bataljuna u Pakracu, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 55-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu od 1.75 promila upravljao osobnim automobilom marke „Opel“ zagrebačkih registarskih oznaka. Počinitelj je smješten u posebnu prostoriju policije do otrežnjenja i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska