Srijeda, 28 Veljača 2018 10:30

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

35-godišnjakinja podigla mobitel na firmu iako nije ovlaštena

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad hrvatskom državljankom s područja Pleternice starosti 35 godina, koju se sumnjiči da je tijekom kolovoza 2017., kod trgovačkog društva u Požegi, na teret pravne osobe s područja Požege kod koje je bila zaposlena, iako svjesna da za to nije bila ovlaštena, podigla mobilni uređaj time oštetivši trgovačko društvo za više od dvije tisuće kuna. Protiv nje slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela prijevare.

Uzrok prometne nesreće neprilagođena brzina uvjetima na kolniku

U utorak, 27. veljače, oko 5.40 sati, u mjesto Srednje selo, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim sudionicima između osobnog automobila i autobusa. 38-godišnji vozač je upravljao osobnim automobilom marke „Seat“, požeških registarskih oznaka i zbog neprilagođene brzine kretanja (kolnik prekriven snijegom), izgubio je nadzor nad vozilom zbog čega je došlo do zanošenja vozila i udara u autobus marke „Setra“ požeških registarskih oznaka s kojim je upravljao 55-godišnjak a kretao se iz suprotnog smjera. Teške tjelesne povrede zadobili su vozač osobnog automobila i 59-godišnja putnica u istom, dok je 39-godišnji putnik iz osobnog automobila zadobio laku tjelesnu ozljedu.

Prometna nesreća s materijalnom štetom

U utorak, 27. veljače, oko 6.20 sati, u mjesto Vesela, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom između dva osobna automobila. 41-godišnji vozač je upravljao osobnim automobilom marke „Peugeot“, požeških registarskih oznaka i zbog neprilagođene brzine kretanja (kolnik prekriven snijegom), izgubio je nadzor nad vozilom zbog čega je došlo do zanošenja istoga i udara u osobni automobil marke „Peugeot“ požeških registarskih oznaka s kojim je upravljao 30-godišnjak a kretao se iz suprotnog smjera. Vozaču će biti izdan prekršajni nalog zbog prekršaja neprilagođene brzine

Autom se zabio u stup javne rasvjete pa pobjegao

U utorak 27. veljače, oko 22.45 sati, na Trgu 76. bataljuna u Pakracu, nepoznati je vozač upravljao nepoznatim vozilom i izgubio nadzor nad istim i udario u stup javne rasvjete u vlasništvu grada Pakraca te napustio mjesto događaja da nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem. Pozivamo građane da ukoliko imaju korisnih informacija o ovom događaju kao i ranije evidentiranim gdje počinitelji nisu pronađeni da se jave policiji na 192 ili policijskim službenicima na terenu.

Dragovoljna predaja ubojitih sredstava

U utorak, 27. veljače 2018., na području Pakraca, osoba koja je zatražila da ostane anonimna predala je policijskim službenicima automatsku pušku s spremnikom, strojnicu, jednu ručnu bombu i 800 grama eksploziva koji su izuzeti i pohranjeni u prostorije policije do uništenja.

- Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj akcije „Manje oružja, manje tragedija“ i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer.

Ova akcija omogućava građanima dobrovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja, bez vremenskog ograničenja.  Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A - zabranjeno oružje: automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i sl.  Građani koji dragovoljno žele predati oružje mogu nazvati broj policije 192 ili policijskim službenicima na terenu. Nakon poziva na njihove kućne adrese uputit će se policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka koji će takvo oružje preuzeti te na taj način osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja - poručuju iz PU požeško-slavonske.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska