Utorak, 27 Veljača 2018 08:53

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Nestanak osobe

U ponedjeljak, 26. veljače, oko 20.45 sati, zaprimljena je dojava da se 85-godišnjak s područja Vidovaca oko 17.00 sati udaljio iz svoje kuće u nepoznatom smjeru. Poduzetim mjerama traganja, pronađen je oko 23.30 sati u ugostiteljskom objektu na području grada Požege.

Teške krađe provaljivanjem

U noći sa nedjelje na ponedjeljak, 25/26. veljače 2018., u mjestu Čaglin, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u benzinsku postaju u vlasništvu trgovačkog društva iz Zagreba, prilikom čega je otuđio razne cigarete. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

U vremenskom razdoblju od 23. do 26. veljače 2018., u Lipiku na gradskom groblju, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u automat za svijeće u vlasništvu 41-godišnjaka iz Lipika, prilikom čega je otuđio kovani novac. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Dogovorio kupnju poljoprivrednog stroja, platio ga, ali stroj mu nije isporučen

U ponedjeljak, 26. veljače, policijskim službenicima je prijavio 54-godišnjak s područja Čaglina da je u prosincu 2017., s trgovačkim društvom s područja Križevaca dogovorio kupnju poljoprivrednog oruđa prilikom čega im je uplatio novčani iznos od preko osam tisuća kuna, no međutim isti mu nije isporučen, a predstavnici trgovačkog društva mu se ne javljaju, te se 55-godišnjak smatra prevarenim. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Narušavali javni red i mir

U ponedjeljak, 26. veljače, oko 16.00 sati, u Lipiku, u ugostiteljskom objektu 52-godišnjak i 57-godišnjak koji su bili pod utjecajem alkohola, verbalno su se sukobili a nakon i tjelesno uslijed kojega je oštećen inventar ugostiteljskog objekta u vlasništvu 71-godišnjaka. Protiv njih slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Događaji u prometu

U ponedjeljak, 26. veljače, oko 15.00 sati, u Komorici, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama, između dva osobna automobila. 48-godišnja vozačica koji je upravljala osobnim automobilom marke „Volkswagen“, novogradiških registarskih oznaka zbog neprilagođene brzine kretanja nije uspjela zaustaviti svoje vozilo te je došlo do naleta prednjim djelom njenog vozila na stražnji dio osobnog automobila marke „Audi“ požeških registarskih oznaka s kojim je upravljala 38-godišnjakinja i prilikom skretanja udesno smanjila brzinu kretanja.

Tijekom jučerašnjeg dana na području PU požeško-slavonske bilježimo i jedan bijeg s mjesta prometne nesreće u Pakracu koji je za posljedicu imao materijalnu štetu i kojoj nesreći je kao pogreška prethodilo nepropisno uključivanje u promet, a počinitelj je naknadno pronađen.

Uz navedeno, bilježimo i četiri prometne nesreće koje su za posljedicu imale materijalnu štetu, a iste su se dogodile u Završju, Pleternici, Pakracu i Požegi a pogreške koje su im prethodile bile su nepoštivanje prednosti prolaska u dvije, te nepropisno pretjecanje i neprilagođena brzina koje su prethodile događanju po jedne prometne nesreće.

S obzirom na snježne padaline, smanjenju vidljivost i pad temperature upozoravamo sudionike da je upravljanje vozilima pod takvim uvjetima otežano i potreban je dodatni oprez zbog povećane opasnosti od prometnih nesreća, što potvrđuju događaji od prethodnog dana.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska