Četvrtak, 15 Veljača 2018 11:34

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Držao psa bez nadzora

U srijedu 14. veljače, oko 15.05 sati, u mjestu Bzenica, 47-godišnjak nije držao pod nadzorom svog  psa koji je izašao na ulicu a potom i nasrtao na 37-godišnju susjedu te je time počinio prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira zbog čega protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Dragovoljna predaja puške i streljiva

U srijedu, 14. veljače, na području Čaglina, osoba koja je zatražila da ostane anonimna predala je policijskim službenicima automatsku pušku i 61 komad streljiva koji su izuzeti i pohranjeni u prostorije policije do uništenja.

- Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj akcije „Manje oružja, manje tragedija“ i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer.

Ova akcija omogućava građanima dobrovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja, bez vremenskog ograničenja. Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A - zabranjeno oružje: automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i sl.  Građani koji dragovoljno žele predati oružje mogu nazvati broj policije 192 ili policijskim službenicima na terenu. Nakon poziva na njihove kućne adrese uputit će se policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka koji će takvo oružje preuzeti te na taj način osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja - poručuju iz PU požeško-slavonske.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska