Utorak, 06 Veljača 2018 10:46

Dvije prometne nesreće u Požegi i Pakracu zbog oduzimanja prednosti prolaska

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

PROMETNE NESREĆE S MATERIJALNOM ŠTETOM -

U ponedjeljak, 05. veljače, oko 17.20 sati, u Požegi, na raskrižju ulica  Osječke i Šokačke, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom između dva osobna automobila. 38-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Opel“, požeških registarskih oznaka, prilikom skretanja ulijevo nije propustio osobni automobil marke „Opel““ požeških registarskih oznaka kojim je upravljala 29-godišnjakinja i koja se kretala iz suprotnog smjera te zadržavala svoj smjer kretanja. Vozaču će biti izdan prekršajni nalog zbog prekršaja „Propuštanja vozila i prednost prolaska“.

U ponedjeljak, 05. veljače, oko 7.05 sati, u Pakracu, na raskrižju ulica Bolničke i Ulice hrvatske policije iz Domovinskog rata, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom između dva osobna automobila. 40-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Citroen“, daruvarskih registarskih oznaka, prilikom skretanja ulijevo nije propustio osobni automobil marke „Hyundai““ daruvarskih registarskih oznaka kojim je upravljala 36-godišnjakinja i koja se kretala iz suprotnog smjera te zadržavala svoj smjer kretanja. Vozaču će biti izdan prekršajni nalog zbog prekršaja „Propuštanja vozila i prednost prolaska“.

Vozač vozila koje skreće ulijevo dužan je propustiti vozilo koje, dolazeći iz suprotnog smjera, zadržava smjer svojeg kretanja ili skreće udesno, osim ako postavljenim prometnim znakom nije drukčije određeno. Sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama propisana novčana kazna za ovu vrstu oduzimanja prednosti prolaska iznosi 3.000,00 kuna.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska