Petak, 02 Veljača 2018 12:14

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Šumska krađa

U razdoblju od 13. do 18. siječnja, u šumskom predjelu u blizini mjesta Seoci, nepoznati počinitelj (ili više njih) je posjekao i otuđio nekoliko stabala u šumi u vlasništvu „Hrvatskih šuma“. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Prometna nesreća s materijalnom štetom

U četvrtak, 1. veljače, oko 12.00 sati, u Biškupcima, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom između autobusa i osobnog automobila, naime, 23-godišnji vozač koji je upravljao autobusom marke „Setra“, požeških registarskih oznaka, uslijed nepropisne vožnje unatrag udario je u osobni automobil marke „Škoda“ požeških registarskih oznaka kojim je upravljao 58-godišnji vozač. Vozaču je  izdana obavijest o počinjenom prekršaju zbog prekršaja „Nepropisna vožnja unatrag“.

Bjegovi s mjesta prometne nesreće

U vremenskom razdoblju od 31. siječnja od 15.30 sati do 01. veljače, u 06.15 sati, u Požegi, u ulici Vanje Radauša na parkirališnom prostoru, nepoznati je vozač nepoznatim vozilom udario u nepropisno parkirani teretni automobil marke „Citroen“ požeških registarskih oznaka vlasništvo pravne osobe sa područja grada Požege, kojega je parkirao 60-godišnjak, a potom napustio mjesto događaja da nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao. Vozaču nepropisno parkiranog teretnog automobila izdano pisano upozorenje zbog prekršaja nepropisnog parkiranja, dok policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem.

U četvrtak 01. veljače, u 13.25 sati, u Novom Štitnjaku, nepoznati je vozač upravljao nepoznatim vozilom sa kojega je pao teret - drvene letvice i to prilikom mimoilaženja s osobnim automobilom marke „Ford“ požeških registarskih oznaka s kojim je upravljao 29-godišnjak te ga oštetile, a potom napustio mjesto događaja da nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem.

Pozivamo građane da ukoliko imaju korisnih informacija o gore navedenim događajima kao i ranije evidentiranim gdje počinitelji nisu pronađeni da se jave policiji na 192 ili policijskim službenicima na terenu.

Ugrožavao javni promet

U petak, 2. veljače, oko 2,45 sati u Pleternici, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 33-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu od 1.83 promila upravljao osobnim automobilom marke „Fiat“ daruvarskih registarskih oznaka. Počinitelj je smješten u posebnu prostoriju policije do otrežnjenja i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Požari na otvorenom

U četvrtak, 1. veljače, oko 14.00 sati, na području Kutjeva, na neutvrđeni način je  došlo je do požara na otvorenom prostoru prilikom čega je gorjelo suho lišće i nisko raslinje u vlasništvu „Hrvatskih šuma“. Požar ugašen oko 15.30 sati, kada je utvrđeno da je opožaren prostor od oko 2 500 kvadratnih metara.