Petak, 02 Veljača 2018 10:49

(VIDEO) Dan prije usmrtio psa u Stojčinovcu, a jutros izbo svog susjeda u Jezeru

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

KRVAVI EPILOG POČEO MASAKRIRANJEM PSA A U NASTAVKU POKUŠAJEM UBOJSTVA -

JEZERO / STOJČINOVAC – Jutros oko osam sati u selu Jezero, 15 km od Čaglina, u selu koje još broji samo pet naseljenih kuća došlo je do pokušaja ubojstva. Potvrdila je to i glasnogovornica PU Požeško-slavonske Nikolina Janković na mjestu gdje se još uvijek provodi očevid. Po podatcima iz Opće županijske bolnice Hitna pomoć je dovezla 53-godišnjeg muškarca iz Jezera koji je imao više ubodnih rana oštrim predmetom, jednu u predjelu prsišta i jednu u predjelu stomaka koje su vrlo ozbiljne. Provodi se hitna medicinska obrada a o stanju ozljeda i životnom stanju 53-godišnjaka još ćemo naknadno izvijestiti.IMG 20180202 103002

No ovaj krvavi epilog započeo je prije dva dana kada je 31-godišnji državljanin Njemačke u susjednom selu Stojčinovac napravio masakr u dvorištu.

- Oko 10,20 sati došao je Deni (31-godišnji Nijemac koji je prije četiri godine doselio u susjedno selo s dva magarca) do susjede Vesne gdje sam i ja bio na kavi, te meni rekao da mi je pas sad dobro. Tražio je neki kabel i s nama još popio kavu. Susjeda Vesna mi je onda rekla zašto on spominje moga psa te nam je odmah nešto bilo sumnjivo, ona je odmah rekla sigurno je nešto napravio tvom psu. Došli smo u moje dvorište i našao sam potpuno izmasakriranog, škarama odrezanih nogu i nožem izbodenog psa, već je bio mrtav. Bio je uboden na najmanje četiri mjesta, krvi je bilo svuda. Nazvao sam policiju – kaže Nenad Milić 53-godišnji poljoprivrednik, koji misli da vjerojatno nije bio pri sebi.  Nije bio pri sebi ni kada je došao iz Njemačke s dva magarca u naše selo, navodno po preporuci doktora u Njemačkoj da ode negdje gdje je čisti zrak i da samo fizički radi, što ga opušta. Psa je odmah zakopao.

Susjed Deni, tako ga zove i Vesna  Đurainović, koja u Stojčinovcu ima kuću u koju povremeno dođe i živi dio vremena tijekom godine, kaže da on govori hrvatski te da nije do sada pravio neke probleme. Čak su mu dolazili i neki volonteri iz Njemačke, a i volonteri iz Eko sela Latinovac. Bio je tada i u medijima objavljivano kako se na putu po svijetu s dva magarca skrasio u Jezeru. Selo Stojčinovac također ima samo nekoliko nastanjenih kuća, ostalo su sve napuštene ruševine, a do sela se, kao i do Jezera dolazi uskim makadamskim putem, a i signal mobitela traži se po okolnim brdima.

Policija PU požeško-slavonske je intervenirala i privela 31-godišnjaka zbog usmrćivanja psa, no istog dana ga i pustila. Mještani su izrazili negodovanje što je odmah pušten, jer se sigurno moralo na njemu vidjeti da je psihički nestabilan. Možda se i ova tragedija mogla spriječiti da je, kako mi to volimo reći sustav odradio svoj posao, ne želeći reći da je možda ipak neki pojedinac u tom sustavu malo površno odradio svoj posao. Trebalo je možda počinitelja koji je usmrtio psa i odvesti na procjenu psihičkog stanja.

 - On je se malo čudno ponašao i znao dolaziti i nepozvan kod susjeda Ivice Budimskog preko puta. Dolazio je i u neko doba noći, uzeti si ako je nešto trebao. Susjed ga je već upozoravao da se ne može tako ponašati. Jutros rano došao je njihovu kuću, gdje Ivica, kojega mi od mladosti zovemo Indijanac, živi sa ženom i kćerkom. Našao ga je na WC i ubo nekoliko puta. Tu je skočila i njegova žena Marija i branila supruga no on ga je već prije izbo. Poslije je došla Hitna pomoć i policija – kaže susjeda Katica Grgurić koja dodaje da su ga nekada posjećivale nekakve švabice, no da je on uvijek pričao kako mu je doktor u Njemačkoj preporučio samo raditi i on je stalno nešto fizički radio.

Susjed iz sela Sibokovac poznaje stradalog Ivicu, bili su parovnjaci, išli zajedno u školu. Kaže da je bio dobar čovjek, bio je i branitelj u Domovinskom ratu.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska

Medij