Petak, 12 Siječanj 2018 11:16

Kod 40-godišnjaka pronašli marihuanu i opremu za uzgoj marihuane u Pleternici

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

 U srijedu, 10. siječnja 2018. godine, policijski službenici su temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu pretražili obiteljsku kuću na području Pleternice u kojoj prebiva 40-godišnjak prilikom čega su pronašli marihuanu, te specijaliziranu rasvjetu i opremu za uzgoj. On je predan pritvorskom nadzorniku i protiv njega slijedi kaznena prijava za kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

Marihuana i u Požegi

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 21-godišnjak na području grada Požege nabavio marihuanu te omogućio konzumiranje 22-godišnjaku, od čega  je istome pozlilo, te je zatražio liječničku pomoć koja mu je ukazana na OŽB Požega. Protiv njega slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Omogućavanje trošenja droga“.

U 10 dana 2018. već četiri pronalaska droge

Od početka ove godine u samo nekoliko dana na području PU požeško-slavonske zabilježena su četiri događaja vezana uz zlouporabu droge. Prema važećim zakonskim odredbama počinitelji ovisno o težini djela mogu odgovarati prekršajno i kazneno. Vezano za kaznena djela neovlaštenog posjedovanja droge kao i omogućavanja uživanja opojne droge sukladno odredbama Kaznenog zakona za počinitelje su predviđene kazne zatvora od šest mjeseci do maksimalno 15 godina za najteže oblike ovih kaznenih djela. Što se tiče počinjenih prekršaja iz domene zlouporabe droga, predviđena sankcija je za počinitelje od 5 do 20 tisuća kuna.