Breadcrumbs

Utorak, 28 Studeni 2017 11:11

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

Omalovažavao i vrijeđao policijske službenike

U ponedjeljak, 27. studenoga, oko 17.30 sati, u mjestu Dereza, 46-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 2,22 promila prilikom postupanja omalovažavao i vrijeđao policijske službenike. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Dragovoljna predaja eksplozivnih sredstava

U ponedjeljak, 27. studenoga, na području Požege, anonimni građanin je predao policijskim službenicima dvije ručne bombe, dvije tromblonske mine i topničko streljivo. Eksplozivna sredstva su izuzeta i pohranjena u prostorije policije do uništenja. 

Napominjemo da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja – manje tragedija“ za sigurniju budućnost bez oružja te da građani bez sankcija mogu predati oružje i eksplozivna sredstva ukoliko ih nedozvoljeno posjeduju i na taj način će učinit svoj dom sigurnijim, a možda će time i spasiti nečiji život. Bitno je da građani sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva, već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika, koji će na dogovoreno mjesto doći u civilnoj odjeći vozilom bez policijskih obilježja.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska