Ispiši ovu stranicu
Utorak, 04 Rujan 2012 22:43

IZ POLICIJSKE BILJEŽNICE

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Otuđen bicikli i barski stol
Tijekom noći s utorka na srijedu, 20./21. kolovoza u Požegi u ulici Vlatka Mačeka ispred stambene zgrade nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio je bicikli marke „Trek“ kojega je neadekvatno osiguranog ostavio 17-godišnjak.
Tijekom iste noći, u Pleternici na Trgu Zrinskog i Frankopana sa terase ugostiteljskog objekta 47-godišnjaka nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio je barski stol koji se tamo nalazio neosiguran.
Još jednom upozoravamo građane da poduzmu određene mjere samozaštite kako bi smanjili mogućnost da ostanu bez svoje imovine.
U ovim slučajevima najbolja je samozaštita neostavljati stvari tijekom noći na otvorenom nezaključane ili na neki drugi način neosigurane.
Bijeg s mjesta prometne nesreće
U srijedu, 22. kolovoza u mjestu Velika u ulici Franje Cirakija 67-godišnji vozač traktora, uslijed nepropisnog uključivanja u promet oštetio je nepropisno parkirani osobni automobil marke „Mercedes“, njemačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 62-godišnjak. Vozač traktora, koji upravljao prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola (1,78 g/kg). napustio je mjesto događaja, ali su ga policijski službenici ubrzo pronašli i protiv njega slijedi optužni prijedlog. Protiv vozača „Mercedesa“ slijedi obavezni prekršajni nalog zbog nepropisnog parkiranja.
 
Dvije prometne nesreće s materijalnom štetom
U srijedu, 22. kolovoza oko 10.10 sati u Požegi na raskrižju Trga Sv. Trojstvai i ulice Vučjak dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom između dva osobna automobila. Još jedna takva prometna nesreća dogodila se isti dan oko 11.15 sati u Kaptolu na raskrižju ulica Vetovačke, Školske i Ramanovačke.
 
Požar na građevini
U srijedu, 22. kolovoza 2012. godine oko 14.15 sati u mjestu Stražeman iz neutvrđenog razloga zapalila se štala 46-godišnjaka. U požaru je izgorjelo krovište štale i 10 bala sijena.
 
Zlouporaba opojne droge
U nedjelju, 26. kolovoza oko 5 minuta nakon ponoći u Požegi u ulici Grgura Ninskog u nenastanjenoj kući u izgradnji policijski službenici zatekli su 22-godišnjaka sa paketićem u kojem se nalazilo 1,7 g cannabis marihuane zbog čega protiv njega slijedi kaznena prijava.
 
Teška krađa provaljivanjem
U nedjelju, 26. kolovoza oko 3.30 sati u Požegi u ulici Sokolovoj nepoznati počinitelj (ili više njih) provalio je u  prodavaonicu trgovačkog društva iz Požege i iz nje otuđio cigarete. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem.
 
Dvije krađe
U razdoblju od 23. do 25. kolovoza na ribnjaku u mjestu Trenkovo nepoznati počinitelj (ili više njih) provalio je u metalni kontejner i iz njega otuđio motorni trimer i pilu.
U petak, 24. kolovoza zaprimljena je prijava 49-godišnjaka da mu je tijekom 2012. godine u šumskom predjelu u mjestu Livađani nepoznati počinitelj (ili više njih) porušio i odvezao 17 stabala bukve, graba, hrasta i bagrema.
Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljima ovih kaznenih djela.
 
Eksplozija plina
U subotu, 25. kolovoza oko 9.30 sati u Bučju u obiteljskoj kući 76-godišnjakinje zbog nekontroliranog curenja propan-butan plina iz plinske boce, uslijed napuknuća gumenog crijeva, dogodila se eksplozija. 76-godišnjakinja je lakše tjelesno ozlijeđena, a oštećena je i unutrašnjost kuće.
 
Prometne nesreće
Tijekom proteklog vikenda na području PU požeško-slavonske dogodile su se tri prometne nesreće. U dva slučaja počinitelj je napustio mjesto događaja, a da nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao i to u subotu, 25. kolovoza oko 9.40 sati u Požegi u ulici Matice Hrvatske te dan kasnije u nedjelju oko 13.30 sati na prometnici između mjesta Brestovac i Nurkovac. U Požegi je vozačica oštetila prometni znak, ali je ubrzo pronađena i protiv nje slijedi optužni prijedlog, dok za počiniteljem drugog bijega s mjesta prometne nesreće policijski službenici još uvijek tragaju. Treća prometna nesreća dogodila se u nedjelju oko 20 sati na ŽC 4030 kada je vozač osobnog automobila uslijed neprilagođene brzine sletio vozilom s kolnika.
U ponedjeljak, 27. kolovoza oko 9.55 sati u Kaptolu, u Školskoj ulici, zbog ne držanja strane kretanja 56-godišnji vozač je teretnim automobilom „Ford Transit“, slavonskobrodskih registracijskih oznaka, sletio na putnu bankinu i udario u tri prometna znaka i metalnu ogradu mosta odvodnog kanala. Protiv njega slijedi obavezni prekršajni nalog.
Istoga dana oko 15.40 sati u Brestovcu, na raskrižju ulica Požeške i Stari Brestovac, zbog utjecaja alkohola (1,97 g/kg) 33-godišnja vozačica nije brzinu prilagodila osobinama ceste i nije uspjela pravovremeno zaustaviti svoj osobni automobil „Citroen“, požeških registracijskih oznaka, te je udarila u stražnju stranu osobnog automobila „Ford“, požeških registracijskih oznaka, kojim je 53-godišnjak usporavao u namjeri zaustavljanja. Protiv vozačice slijedi optužni prijedlog.
Oko 20.15 sati u Donjim Emovcima 56-godišnja vozačica je osobnim automobilom „Daewoo Matiz“, požeških registracijskih oznaka, udarila u neosvijetljen, neregistriran i neosiguran skup vozila (traktor i prikolica) kojim je upravljao 51-godišnjak. Protiv vozača traktora slijedi optužni prijedlog.