Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 13 Studeni 2017 09:45

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Rezultati akcije usmjerenu na nadzor vozača pod utjecajem alkohola

U noći sa subote na nedjelju 11./12. studenoga 2017. godine, na području PU požeško-slavonske provodila se preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor vozača pod utjecajem alkohola u prometu.

Tijekom provođenja pojačanih aktivnosti ukupno je utvrđeno 95 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih se 14 prekršaja odnosilo na prisutnost alkohola u organizmu vozača te su tri vozača smještena u prostorije policije do otrežnjenja. Tijekom proteklog vikenda na području PU požeško-slavonske dogodile su se tri prometne nesreće s materijalnom štetom i to u Pakracu u Frankopanskoj ulici te dvije u Požegi u Osječkoj ulici, dok je jedan bijeg s mjesta prometne nesreće zabilježen u Požegi u Zrinskoj ulici, a kod sudionika nije utvrđeno prisutnost alkohola. Najveća koncentracija alkohola od 1,96 promila izmjerena je dana 11. studenog 2017. g. u 2.42 sata u Kaptolu, u Vetovačkoj ulici kod 35-godišnjeg vozača osobnog automobila požeških registarskih oznaka. 

Također je zanimljiv podatak da je u subotu, 11. studenoga 2017. godine, u mjestu Badljevina, 32-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom brzinom od 156 km/h.

Zakonom o sigurnosti prometa na cestama za prekršitelja je predviđena sankcija: novčana kazna od 5.000,00 do 15.000,00 kn ili 60 dana zatvora, 3 negativna boda i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca.

Provaljeno u vikendicu

U noći sa četvrtka na petak, 9./10. studenoga, u Požegi, u Ulici Grgurevski put, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u vikendicu u vlasništvu 53-godišnjaka prilikom čega su otuđena razna alkoholna pića. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Požar na drvenom objektu

U petak, 10. studenoga, oko 17.30 sati, u mjestu Komarovci, na neutvrđeni način je došlo do požara na drvenom objektu u vlasništvu 53-godišnjaka. 

Dragovoljno predali bombe i oružje

U petak, 10. studenoga, na području Požege, 70-godišnjak je predao dvije ručne bombe.

U subotu, 11. studenoga, također na području Požege, anonimni građanin je predao automatsku pušku. Navedena eksplozivna sredstva i oružje je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja. 

Ugrožavali javni promet

U petak, 10. studenoga, oko 14.20 sati, u Požegi, u Industrijskoj ulici, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 65-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,46 promila upravljao osobnim automobilom.

U subotu, 11. studenoga, oko 2.35 sati, u mjestu Kaptol, u Vetovačkoj ulici, u osobnom automobilu marke „Škoda“, zatečen je 25-godišnjak koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,96 promila.

U nedjelju, 12. studenoga, oko 23.15 sati, u mjestu Lukač, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zatekli 45-godišnjaka koji je za vrijeme dok mu je oduzeta vozačka dozvola i pod utjecajem alkohola od 1,32 promila upravljao osobnim automobilom marke „Opel“, požeških registarskih oznaka. Svi počinitelji su smješteni u posebnu prostoriju policije i protiv njih slijedi prekršajni nalog.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska