Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 26 Listopad 2017 13:30

Udaljen iz službe policijski službenik Željko Pavić

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

PRIOPĆENJE PU POŽEŠKO-SLAVONSKE -

POŽEGA - Iz Policijske uprave požeško slavonske primili smo priopćenje koje se odnosi na slučaj policijskog službenika koji je “pravio nered” u automat klubu.

Naime kako smo dobili u jučerašnjem policijskom izvješću 48-godišnji policijski službenik, izvan službe, u utorak 24. listopada, oko 0.45 sati, u Požegi, u Ulici Matice hrvatske, u prostorijama automat kluba, vikao je i vrijeđao zaposlenice zbog čega protiv njega slijedi optužni prijedlog vezano za čl. 13 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

- Provedenim kriminalističkim istraživanjem i provjerom medijskih napisa utvrdili smo da je u utorak, 24. listopada 2017. godine, 45 minuta nakon ponoći u Požegi u Ulici Matice hrvatske u prostorijama automat kluba 48-godišnji policijski službenik, van službe, vikao, galamio i vrijeđao zaposlenice zbog čega protiv njega slijedi optužni prijedlog vezano za čl. 13 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Budući da se nedolično ponašao van službe slijedi utvrđivanje disciplinske odgovornosti i on će s današnjim danom biti udaljen iz službe.

Nadalje, opovrgavamo medijske napise o njegovom kockanju u drugom objektu koje je navodno prethodilo ovom događaju te o njegovom napadu na kolege policajce tijekom njihovog postupanja.

Isto tako napominjemo da se radi o policijskom službeniku koji do sada nije bio disciplinski kažnjavan i koji je nakon ovog događaja zatražio psihološku pomoć i ona mu je pružena - stoji u priopćenju koje potpisuje glasnogovornica PU požeško-slavonske Ivana Radić.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska